Miercuri s-au desfăşurat în judeţul Iaşi meciurile din optimile de finală ale Cupei României la fotbal, faza judeţeană. Runda a fost una a surprizelor, în cinci din cele şapte meciuri, unul fiind reprogramat, s-au impus echipe din liga a V-a, în dauna unor formaţii din eşalon superior.

Scorul etapei l-a realizat Unirea Scânteia, liderul seriei I a ligii a V-a învingând cu un categoric 7-1 echipa de ligă a IV-a Forţa Podu Iloaiei. O victorie la scor a obţinut şi Voinţa Bosia, echipă din liga a V-a, 5-0 împotriva celor de la Gloria Bălţaţi din liga a IV-a. Celelalte trei echipe din liga a V-a care au produs surprize în “optimi” sunt Ştiinţa Movileni, 2-1 cu Viitorul Hârlău, Foresta Ciurea, 3-0 cu Viitorul Lungani, şi AS Poly 2014 Iaşi, 3-0 cu Venus Butea.

Dintre echipele cotate cu prima şansă, doar Siretul Lespezi şi Unirea Mirceşti au obţinut calificarea în sferturi. Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Iaşi, Sorin Boca, a subliniat faptul că meciurile din optimi s-au bucurat de un real interes, publicul venind într-un număr mare la multe partide.

“Rezultatele de miercuri au confirmat din nou că această competiţie este una a marilor surprize, chiar şi la acest nivel. Formaţiile cotate cu şansa a doua se mobilizează mai mult şi reuşesc să producă mari surprize. Au fost meciuri spectaculoase, iar publicul a venit într-un număr mare la unele partide. Spre exemplu, la Movileni au fost 300 de spectatori, un număr important la acest nivel, mai ales într-o zi lucrătoare”, a declarat preşedintele AJF Iaşi, Sorin Boca.

Rezultatele înregistrate miercuri în optimile de finale ale Cupei României, faza judeţeană Iaşi:
Siretul Lespezi – Moldova Cristeşti 3-0
Avântul Todireşti – Unirea Mirceşti 1-2
Ştiinţa Movileni – Viitorul Hârlău 2-1
Voinţa Bosia – Gloria Bălţaţi 5-0
Unirea Scânteia – Forţa Podu Iloaiei 7-1
Foresta Ciurea – Viitorul Lungani 3-0
AS Poly 2014 Iaşi – Venus Butea 3-0
Partida Arbitrii – Stejarul Sineşti a fost amânată.

NARCIS POHOAŢĂ (IAŞI)