Duminică s-au disputat meciurile ultimei etape a campionatului Ligii a IV-a din judeţul Iaşi. Deşi şi-a asigurat titlul de campioană cu patru runde înainte de final, Siretul Lespezi (foto jos) şi-a respectat blazonul şi a rulat la turaţie maximă în finalul stagiunii, câştigând meciurile fără probleme. În ultima etapă, echipa pregătită de Tiberiu Beceru s-a impus cu scorul de 3-0 pe teren propriu în faţa formaţiei Forţa Podu Iloaiei. Noua campioană a defilat în acest sezon al ligii a IV-a, câştigând campionatul cu 82 de puncte din 84 posibile (27 de victorii şi o remiză în 28 de meciuri!), golaverajul fiind, de asemenea, impresionant: 106-10.

Scorul ultimei runde din acest sezon a fost reuşit de Steaua Magică, 9-1 cu ultima clasată AS Holboca. În urma acestui succes, Steaua Magică a încheiat campionatul pe locul secund, la o distanţă de 16 puncte de lider. Podiumul a fost completat de Unirea Mirceşti, 9-3 în deplasare cu Viitorul Lungani în ultima rundă.

Pe ultimele trei poziţii s-au clasat Olimpia Popricani (30 de puncte), AS Gloria Balş (16 puncte) şi AS Holboca (6 puncte), cele trei echipe retrogradând în liga a V-a. Au promovat în liga a IV-a formaţiile câştigătoare ale celor trei serii din liga a V-a, astfel: Unirea Scânteia (seria I), Flacăra Erbiceni (seria a II-a) şi Voinţa Moţca (seria a III-a). Cea de-a patra echipă promovată în liga a IV-a se va decide după un baraj în trei între echipele clasate pe locurile secunde în cele trei serii din al cincilea eşalon, respectiv Foresta Ciurea, Victoria Leţcani şi AS Zimbrul Boureni. 

Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Iaşi, Sorin Boca, a declarat că marea problemă la nivelul ligilor judeţene rămâne baza sportivă. “A fost un campionat reuşit din punct de vedere fotbalistic. Au fost părţi bune, au fost şi părţi mai puţin bune, dar la final pot spune că am avut un sezon bun. Campionatul a fost echilibrat în prima sa parte, după care Siretul Lespezi s-a detaşat în campioană. Felicit echipa din Lespezi pentru acest titlu şi îi doresc mult succes la barajul pentru promovarea în liga a III-a. Marea problemă la judeţ rămâne baza sportivă, unde mai este mult de muncă”, a declarat Sorin Boca.