Campionatul Ligii a IV-a din judeţul Iaşi s-a reluat în week-end cu meciurile etapei a 18-a. Primele trei clasate s-au impus, astfel că vom avea în continuare o luptă interesantă în trei pentru titlul de campioană între Unirea Mirceşti, Unirea Ruginoasa şi Steaua Magică. După disputarea partidelor de duminică, diferenţa dintre prima poziţie şi locul 3 este de doar cinci puncte, astfel că orice se poate întâmpla până la finalul sezonului.

În derby-ul etapei, Unirea Ruginoasa (locul 2) a trecut la limită de Flacăra Erbiceni (locul 4), scor 3-2, golul victoriei gazdelor fiind marcat la ultima fază a meciului. Partida a oferit un duel interesant şi inedit totodată între portarul gazdelor Marius Dulceanu şi atacantul oaspeţilor Cristi Ungureanu. Cei doi sunt colegi la divizionara a III-a Ştiinţa Miroslava, primul fiind antrenor cu portarii, iar Ungureanu antrenor principal. Chiar dacă a primit două goluri de la colegul său, Dulceanu a ieşit victorios de pe teren, graţie golului marcat la ultima fază de Alexa.

Liderul Unirea Mirceşti nu a avut emoţii în disputa cu Unirea Scânteia, impunându-se cu un categoric 4-0, la fel de clar fiind şi succesul formaţiei de pe locul 3, Steaua Magică, 3-0 cu CS Tomeşti.

În urma victoriei de duminică, liderul Unirea Mirceşti a acumulat 43 de puncte şi păstrează un avans de un punct faţă de Unirea Ruginoasa, care mai are o restanţă de disputat. Dacă Mirceştiul a pierdut două partide în acest sezon, Unirea Ruginoasa continuă să fie singura echipă neînvinsă în liga a IV-a ieşeană în 16 meciuri disputate! Ruginoasa are 13 victorii şi 3 remize în 16 partide, iar dacă se impune în meciul restant va trece pe prima poziţie în clasament. Pe poziţia a III-a se menţine Steaua Magică, echipa lui Dan Florin Croitoru fiind la cinci puncte în spatele liderului. 

Ultimele trei poziţii sunt ocupate de Stejarul Bârnova (locul 13, cu 11 puncte), Voinţa Moţca (locul 14, cu 10 puncte) şi Olimpia Popricani (locul 15, cu doar 6 puncte).

Rezultatele etapa a 18-a 
Steaua Magică – CS Tomeşti 3-0
Olimpia Popricani – Gloria Bălţaţi 2-5
Viitorul Hârlău – Voinţa Moţca 3-2
Unirea Ruginoasa – Flacăra Erbiceni 3-2
Viitorul Lungani – CS Ciurea 1-1
Stejarul Sineşti – Gloria Balş 8-1
Unirea Mirceşti – Unirea Scânteia 4-0
Stejarul Bârnova a stat.