Au fost discutate subiecte precum diferențele între atacurile neglijente, imprudente și cele efectuate cu forță excesivă, jucarea în mod voit a mingii cu mâna, criteriile luate în calcul pentru analizarea situațiilor clare de înscriere a unui gol, dar și Legea 11 – Ofsaidul. 

Am remarcat prezența numeroasă a colegilor mei la această consfătuire. M-a impresionat acest lucru și chiar le-am spus tuturor că formăm o familie frumoasă și numeroasă în care fiecare dintre noi are rolul său în evoluția și performanțele acestui grup. Suntem pregătiți de începerea returului acestui sezon competițional și sunt convins că vom avea prestații reușite” a punctat Vlad Ciobanu, președintele Comisiei Judeţene a Arbitrilor (CJA) Iași.

Un nou curs de arbitri finalizat la CJA Iaşi

Totodată, Comisia Județeană a Arbitrilor Iași a finalizat în cursul lunii martie un nou curs de arbitri. Din cei 40 de înscriși, 37 de tineri au absolvit cursul care s-a adresat atât fetelor, cât şi băieţilor care au împlinit vârsta minimă de 14 ani. Din cei 37 de absolvenţi ai cursului, 5 sunt fete.

Am reușit să mai facem un curs de arbitri. Am înregistrat o prezență record, 40 de înscriși și 37 de absolvenți. Este îmbucurător să constatăm că tinerii se orientează în continuare și spre arbitraj, iar acest fapt arată că munca noastră de mai bine de 5 ani de zile nu a fost în zadar” a mai precizat Vlad Ciobanu.

Temele abordate la cursul cu noii arbitri au constat în prezentarea Legilor Jocului atât teoretic, cât mai ales practic, pe teren şi vizionând numeroase secvenţe de joc pentru a înţelege cât mai bine noţiunile elementare. Cursul de arbitri organizat de CJA Iaşi a fost gratuit. Următorul curs va fi organizat în toamna acestui an, cel mai probabil în luna septembrie.