Miercuri, 31 octombrie, la Sîntămărie Orlea, s-a încheiat etapa locală a Cupei Satelor în județului Hunedoara.

În faza semifinalelor s-au calificat echipele localităților Teliucu Inferior, Vața de Jos, Pui și Certeju de Sus.

Formația din Teliucu Inferior a învins cu 2-0 echipa Vața de Jos, calificându-se astfel în faza finală. În cealaltă semifinală Certeju de Sus a învins cu 1-0 reprezentanta localității Pui.

În finala mică, disputată între echipele Primăriei Vața de Jos și Primăria Pui, echipa din Vața s-a impus cu scorul de 1-0.

Finala mare a aceste competiții s-a disputat între echipele primăriilor din Teliucu Inferior și Certeju de Sus, un joc foarte disputat cu mulță emoție și pasiune. Câștigătoarea județeană a acestei primei ediții a Cupei Satelor a fost echipa Teliucu Inferior, care s-a impus cu scorul de 2-1.

Mulțumim primăriilor care au participat la această competiție inedită, profesorilor de sport din comunele participante pentru implicarea în formarea și antrenarea echipelor, precum și organizatorilor etapelor zonale și finale”, a declarat la final preseșdintele AJF Hunedoara, Cristian Petrean.

La etapa finală au fost prezenți și reprezentanți din partea organizatorilor competiției: Romolus Gabor, Cristina Dănilescu (reprezentant AFIR), Marius Opric (referent zonal FRF), precum și reprezentanți ai primăriilor participante în etapa finala și ai primariei organizatoare.

300 de copii au participat la faza locală a Cupei Satelor în județul Hunedoara

Cupa Satelor este o competiție nouă dedicată copiilor U13 din satele și comunele României, organizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și Asociația de Fotbal Județene.

În județul Hunedoara, 300 de copii au participat pe toată durata competiției.