Sala Spiru Haret a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara a găzduit luni, 6 mai, lansarea forumului privind dezvoltarea fotbalului hunedorean.

Acesta a fost organizat de Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, Consiliul Județean Hunedoara și Inspectoratul Școlar Județean.

La eveniment au fost prezenți președintele FRF, Răzvan Burleanu, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, alături de prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely, vicepreședintele Consiliului Județean, Daniel Andronache și Inspectorul Școlar General, Maria Ștefănie.

Fotbalul este deja un fenomen social și economic. Îi felicit pe organizatori, cei de la AJF Hunedoara, atât pentru inițiativă, cât și pentru capacitatea de a aduce alături de noi reprezentanții administrației publice locale. Trăim, din păcate, cu amintirile despre fotbalul de acum câteva decenii. Societatea s-a schimbat foarte mult în acești ani, inclusiv fotbalul. Noi venim cu proiecte de dezvoltare ale fotbalului, începând cu creșterea numărului de practicanți ai acestui sport, care rămâne pe primul loc în România, dar este nevoie și de investiții în infrastructură. Avem un proiect pentru amenajarea a 150 de noi terenuri, însă este nevoie și de sprijinul autorităților. Mă bucur că acest forum de la Deva este primul de acest gen din țară, mai ales dacă ținem cont de tradiția județului în fotbal, având 110 de istorie la Simeria și un secol la Petroșani. Ca să nu mai vorbesc de numeroșii jucători hunedoreni de mare valoare. Sper ca aceste date să fie doar câteva elemente care să determine autoritățile publice locale să investească în fotbal”, a spus Răzvan Burleanu.

La acest forum au participat primari ai localităților hunedorene, președinți ai asociațiilor/cluburilor din județ, reprezentanți ai presei precum și alte persoane implicate în dezvoltarea fotbalului și s-au dezbătut mijloace și metode privind dezvoltarea fotbalului, beneficiul social al investiției în fotbal, organizarea și conducerea activității financiare în domeniul sportului.