Cea de a 5-a ediție a Cupei de iarnă ,,Nicolae Rainea", competiție de fotbal în sală, organizată de Asociația Județeană de Fotbal care se desfășoară în fiecare an în lunile ianuarie și februarie cu participarea echipelor din județul Galați, a fost mai atractivă decât cele anterioare.

Motivul a fost constituit de participarea în premieră a echipei Suporter Club Oțelul, continuatoarea campioanei României în 2011, Oțelul Galați. Echipa pregătită de Stelian Bordeianu a câștigat una dintre cele 4 faze zonale. Celelalte 3 formații calificate au fost: Victoria Independența, Gloria Ivești și Zimbrul Slobozia Conachi. Cele 4 echipe s-au confruntat la turneul final găzduit de Sala Siderurgistul din Galați.

Câștigătoare a fost până la urmă S.C. Oțelul care și-a învins toate adversarele. Liderul seriei județene a ligii a 4-a a trecut cu 1-0 de Gloria Ivești, cu 3-2 de Zimbrul Slobozia Conachi și cu 7-1 de Victoria Independența. Celelalte locuri au fost ocupate în ordine de Victoria Independența cu 6 puncte, Zimbrul Slobozia Conachi cu 3 puncte și Gloria Ivești cu 0 puncte. Golgeterul competiției a fost Viorel Velicu (Slobozia Conachi) cu 4 goluri. Titlul de cel mai bun portar i-a revenit lui Alexandru Vlasie (Oțelul). MVP-ul competiției a fost desemnat Claudiu Muha (Independența). Toate echipele au primit diplome de participare, iar trofeul a fost înmânat echipei câștigătoare de soția celui mai mare arbitru român, Nicolae Rainea.

Liviu Ciubotariu – președinte AJF Galați: ,,Cea de 5-a ediție a Cupei de Iarna Nicolae Rainea a fost extrem de reușită. După cele 4 faze zonale, au urmat întrecerile turneului final. Liderul seriei județene, S.C. Oțelul a câștigat competiția, însă nu fără emoții. În sală valorile s-au apropiat și meciurile au fost extrem de disputate. Cu siguranță că prezența Oțelului a ridicat nivelul de interes al competiției. Chiar dacă au fost și discuții aprinse, nu au fost incidente. Această competiție a fost un preambul la returul campionatului județean care va debuta la începutul lunii martie. Sezonul de primăvară va debuta cu o etapă de Cupa României. Returul campionatului se anunță extrem de interesant pentru că S.C. Oțelul va încerca să termine campionatul cu victorii pe linie ceea ce ar fi o premieră".