Cea de-a zecea ediție a Cupei de Iarnă “Nicolae Rainea” la fotbal în sală s-a încheiat cu victoria liderului la zi din Liga 4, CS Voința Cudalbi, care a câștigat trofeul în premieră. Ediția din 2023 a fost una dintre cele mai disputate din istorie, ținând cont de fpatul că la ultimul joc din turneul final ambele formații puteau câștiga trofeul.

La festivitatea de premiere, care a avut în loc Sala Siderurgistul, a fost prezentă și doamna Lucia Rainea, soția fostului mare arbitru.

Iată și rezultatele înregistrate: CS Covurluiul Tg. Bujor – CS Gloria Ivești 2-3; CS Voința Cudalbi – ACS Luceafărul Berești 2-2 (3-2 după lovituri de departajare); CS Covurluiul Tg. Bujor – CS Voința Cudalbi 1-3; ACS Luceafărul Berești – CS Gloria Ivești 3-0; CS Covurluiul Tg. Bujor – ACS Luceafărul Berești 8-5; CS Voința Cudalbi – CS Gloria Ivești 2-1.

Așadar, câștigătoarea ediției din acest an a fost CS Voința Cudalbi 2015, pe locurile următoare situându-se ACS Luceafărul 2019 Berești, CS Gloria Ivești și CS Covurluiul 2021 Tg. Bujor.

“Ediția jubiliară din acest an a fost și cea mai echilibrată și disputată dintre toate cele organizate până acum. Ne bucurăm că doamna Rainea a fost alături de noi și în acest an, la festivitatea de premiere, unde toate echipele au fost recompensate cu medalii, cupe și mingi, iar câștigătoarele de zone au primit diplome”, a precizat Liviu Ciubotariu, președintele Asociației județene de Fotbal Galați.

S-au acordat și premii individuale, care au revenit lui Eduard Dumitru (Covurluiul Târgu Bujor) – golgeterul competiției, Adrian Huhulea (Luceafărul Berești) – cel mai bun jucător și Daniel Vicol (Voința Cudalbi) – cel mai bun portar.

Nicolae Rainea, cel care dă numele acestei competiții, a fost cel mai mare arbitru român, oficiind la centru în trei finale de competiții europene intercluburi, la finala Campionatului European 1980, având participări la trei ediții ale Campionatului Mondial. A jucat fotbal la Laminorul Brăila, Metalul Piatra Neamț și Constructorul Bîrlad, iar în 1959 a devenit arbitru. După trei ani, a promovat în lotul divizionar, în Divizia A a debutat în 1965 în 1967 era inclus în lotul FIFA. A condus 1.000 partide pe plan intern (400 în Divizia A) și 115 meciuri internaționale.

Articol de Daniel Lazăr