Avântul Valea Mărului şi Fulgerul Smulţi erau la egalitate înaintea partidei directe din campionatul Ligii a 4-a din județul Galaţi. Cele două echipe remizaseră în turul campionatului şi de atunci merseseră cap la cap până la cea de a doua partidă directă. Meciul desfășurat în etapa 27-a la Smulţi a avut o desfășurare puţin așteptată. Oaspeţii de la Valea Mărului au deschis scorul în minutul 15. Ovidiu Lupu a fost faultat în careu şi Ionuţ Cristian a transformat lovitura de la 11 metri. Gazdele de la Fulgerul Smulţi s-au năpustit în atac, însă poarta adversă a rămas intactă până la pauză.

Tot Avântul Valea Mărului avea să puncteze după pauză prin Anastasie. Jucătorul Avântului a marcat în minutul 59. Gazdele au reușit să reducă din diferență prin autogolul lui Pohrib din minutul 77. Până la final, nu s-a mai marcat, astfel că Avântul Valea Mărului s-a impus la Smulţi cu 2-1 şi s-a distanțat la 3 puncte de rivala sa. Echipa din Valea Mărului are mari șanse să dispute barajul pentru promovarea în liga a 3-a la fel ca anul trecut când a fost învinsă de Olimpia Rm. Sărat. Partida dintre Fulgerul Smulţi şi Avântul Valea Mărului a fost condus de o brigadă care l-a avut la centru pe Adrian Cojocaru, arbitru din lotul A.

Liviu Ciobotariu, preşedinte AJF Galaţi, a declarat la finalul partidei: "Oaspeţii s-au prezentat mult mai motivați şi mai bine organizaţi la acest joc decisiv. Ei au deschis scorul dintr-un penalty scos de căpitanul Lupu. Gazdele au irosit apoi o ocazie mare după care nu s-a mai întâmplat nimic până la pauză. Oaspeţii şi-au majorat apoi avantajul, iar gazdele nu au putut decât să reducă din handicap în urma unui autogol. Avântul Valea Mărului a luat o opțiune importantă pentru câștigarea campionatului județean. Eu nu îmi doresc decât ca echipa care va reprezenta Galaţiul să câştige barajul şi să promoveze în liga a 3-a. Judeţul Galaţi ar avea astfel 3 formații în cel de al treilea eșalon. Celelalte două sunt Metalosport Galaţi şi Sporting Lieşti".