În acest weekend, la Galați au început meciurile celei de-a zecea ediții a Cupei de Iarnă Nicolae Rainea la fotbal în sală, competiție la care s-au înscris 19 echipe din Liga 4 și Liga 5 din județ.

„Formațiile participante au fost împărțite în 4 grupe, câștigătoarele acestora urmând să joace în turneul final care va avea loc în perioada 11-12 februarie a.c.. La acesta a fost invitată și va participa, ca de fiecare dată, soția fostului mare arbitru, doamna Lucia”, a precizat președintele Asociației Județene de Fotbal Galați, Liviu Ciubotariu.

Câștigătoarea Grupei 1 este CS Voința Cudalbi 2015, liderul la zi din Liga 4 din județul Galați, care a obținut 3 victorii la scor: 8-1 cu Flacăra Pechea, 10-1 cu Răzeșii Valea Mărului și 15-2 cu AS Zorile Grivița. În următoarele două weekend-uri se vor juca și meciurile din celelalte trei grupe.

Nicolae Rainea, cel care dă numele acestei competiții, a fost cel mai mare arbitru român, oficiind la centru în trei finale de competiții europene intercluburi, la finala Campionatului European 1980, având participări la trei ediții ale Campionatului Mondial. A jucat fotbal la Laminorul Brăila, Metalul Piatra Neamț și Constructorul Bîrlad, iar în 1959 a devenit arbitru. După trei ani, a promovat în lotul divizionar, în Divizia A a debutat în 1965 în 1967 era inclus în lotul FIFA. A condus 1.000 partide pe plan intern (400 în Divizia A) și 115 meciuri internaționale.

Articol de Daniel Lazăr