Antrenorul Florentin Petre se dovedește a fi la acest moment cel mai potrivit pentru perioada în care se află CSM Ceahlăul Piatra Neamț. Cu el la timonă din ianuarie 2022, echipa din orașul de la poalele Pietricicăi nu a pierdut nici un meci oficial în acest an.

În luna martie au fost trei partide în sezonul regular, iar în luna aprilie, CSM Ceahlăul a disputat deja trei dueluri, bilanțul galben-negrilor fiind patru victorii și două remize sub comanda fostului optar al lui Dinamo. Egalurile s-au consemnat în deplasare, la Sporting Juniorul Vaslui (0-0) și ACS Șomuz Fălticeni (0-0), în timp ce victoriile au fost toate înregistrate pe propriul teren: 1-0, cu Știința Miroslava, Foresta Fălticeni și Sporting Juniorul Vaslui, dar și un 4-0, cu CSM Pașcani.

”Mă bucur foarte tare că am reușit împreună acest parcurs și numai ghinionul a făcut ca astăzi să nu jucăm în play-off, acolo unde consider că ne este locul de fapt. Trebuie să spun că mă bucur de condițiile pe care le avem la Piatra Neamț și că susținerea conducerii este necondiționată, iar pentru acest lucru mulțumesc domnului Anton Măzărianu, directorul sponsorului nostru, firma Comes SA, și domnului președinte Cătălin Roca. Echipa merge bine și asta se vede din rezultate, fiindcă în șase meciuri oficiale avem patru victorii și două egaluri, iar ceea ce mă bucură extrem de mult este că nu am primit gol până acum. Sunt încântat de jucători, de randamentul lor atât la antrenamente, cât și la jocurile oficiale, și de colborarea cu ei. Consider că Ceahlăul trece printr-un moment foarte bun și ne dorim să încheiem acest an competițional pe prima poziție în clasamentul grupei play-out”, a declarat Florentin Petre, antrenorul principal al CSM Ceahlăul.

CSM Ceahlăul Piatra Neamț nu este singura echipă din Liga 3 care nu a primit gol în 2022, o alta fiind doar Oțelul Galați, grupare care a înregistrat însă doar victorii până acum.

Pentru CSM Ceahlăul urmează încă șapte meciuri, în sezonul 2021-2022, iar primul va fi pe 22 aprilie, pe propriul teren, cu Știința Miroslava. Apoi, pe 30 aprilie, 4 și 7 mai, pietrenii vor juca în deplasare la CSM Bacău, CSM Pașcani și Sporting Juniorul Vaslui, pentru ca pe 14 mai să revină în fieful propriul pentru meciul cu Fălticeni. Ultima deplasare pentru elevii lui Florentin Petre va fi la Știința Miroslava, iar în ultima sâmbătă din mai, pe 28, CSM Ceahlăul va evolua acasă cu CSM Bacău.

Articol de Liviu Mihalcea (Neamț)