SURSA: AR Photography

În ultima ligă engleză activează FC Pro România. Echipa a fost înființată în urmă cu cinci luni de către bârlădeanul Eduard Ciulin, antrenor cu licență UEFA Pro, obținută în Spania.

Echipa FC Pro România este formată din constructori, români cu afaceri proprii în Anglia, elevi și studenți. Cel mai cunoscut nume este George Căpățînă, care a trecut pe la juniorii lui Real Madrid și a evoluat în liga secundă spaniolă, la Formentera. Mai este Andrei Lipovanu, atacant care a evoluat la foarte multe echipe din România. Căpitanul echipei, Silviu Ungurean, a evoluat mulți ani în fotbalul buzoian.

Este o echipă formată sută la sută numai din români și moldoveni din Republica Moldova. Mi-a venit această idee, de a forma această echipă, după ce am văzut că erau mulți români care doreau să practice fotbal într-un mod organizat. Cred că aveau nevoie de mine și eu de ei. Destinul ne-a unit”, a povestit Eduard Ciulin.

În prezent, gândurile sunt legate de consoliderarea clubului, prin atragerea unor profesioniști, care să ajute la dezvoltarea lui și promovarea în ligile superioare.

”Pot spune că FC PRO ROMÂNIA dispune de o echipă de 6 sponsori, în frunte cu sponsorii principali, Danny Aron și Ionuț Popa, oameni de afaceri deosebiți cu mentalitate occidentală, care ne sprijină financiar. Nu ne grăbim, nu promitem nimic, doar disciplină, muncă și transparență! Un lucru e clar, ne dorim pentru anul 2022 să facem câteva grupe de copii și juniori, unde dorim să șlefuim tinerele talente”, a completat bârlădeanul în vârstă de 46 de ani.

SURSA: AR Photography

FC PRO România a devenit un club atractiv pentru alte echipe din eșaloanele superioare, iar propunerile de colaborare au început să curgă:

Suntem în ultima ligă engleză. Pornim de jos, dorim să trecem prin toate etapele fotbalului englez, fără presiuni, chiar dacă avem unele propuneri, să fim echipa satelit a unor cluburi de ligi semiprofesioniste. Vom vedea, însă repet, vreau să fim precauți și să nu ne grăbim”.

Echipa românilor din UK se bate la promovare, deși recunosc că e destul de greu, adversarele practicând un joc dur, bazat pe forța fizică.

”Avem clar un handicap, deoarece suntem latini și tehnici, iar englezii joacă un fotbal fizic și foarte direct. Avem ideile clare și drept dovadă că după 5 luni de când existăm, deja ne batem la promovare, cu șanse reale”, a mai precizat Eduard Ciulin.

Articol de Cristian Lapa (VASLUI)