Adus în iarnă, Terry Desrues avea să devină primul stranier oficial din istoria clubului Rapid Brodoc.

Francezul de 21 de ani s-a adaptat imediat la realitățile eșalonului 3 din fotbalul românesc, descris prin „mult efort fizic și cu mult contact fizic”.

„Mulțumesc Rapid Brodoc pentru încrederea pe care au avut-o întotdeauna în mine. A fost o experiență plină de emoție, bucurie, stres, dar mai presus de toate o experiență de învățare. Am învățat multe lucruri bune aici. Liga 3 a României este un campionat cu calitățile lui, este un stil de joc nou și diferit de înfruntat, dar așa cum spun mereu, este tot fotbal”, a spus Terry.

Uriașul din defensiva Brodocului s-a făcut plăcut imediat, iar localnicii l-au asaltat pentru autografe și fotografii după fiecare meci de acasă.

La aproape 2 m înălțime, francezul s-a impus nu numai prin statură, ci și prin calitățile fotbalistice, câștigând definitiv simpatia vasluienilor.

„Sunt unul dintre primii străini din club, așa că inevitabil atrage curiozitatea. Suporterii vasluieni sunt de top. Au fost mereu acolo în vremurile bune și rele. Sper să le fi făcut după-amiezi plăcute și că am reușit să vibreze cu această invincibilitate din practic toate play-out-urile”, a completat Terry Desrues.

Acesta și-ar dori să continue la Vaslui, fiind discuții între conducerea Rapid Brodoc și agentul jucătorului pentru o eventuală prelungire a contractului:

„Rapid Brodoc e un club pe care îl port în suflet. Nu spun nu unei eventuale prelungiri a înțelegerii cu clubul din Vaslui. Sunt discuții cu agentul meu și vom vedea ce va fi”.

Terry nu va uitat meciul cu Viitorul Darabani, din returul play-out-ului, câștigat de Rapid Brodoc, scor 2-0. Formația antrenată de Romică Dorin venea după două remize consecutive și avea nevoie de victorie pentru a fi aproape de locul 3 din play-out.

„Meciul care m-a marcat cel mai mult a fost cel cu Darabani de la Vaslui. A fost un meci tensionat, cu multă miză. Era un meci foarte stresant, dar am reușit să ne descătușăm în repriza secundă și să obținem victoria. A fost succesul care ne-a adus atunci la un punct de Darabani, principala contracandidată la evitarea retrogradării”, a povestit Terry.

Fundașul francez a marcat două goluri, ambele în play-out, cu Șomuz Fălticeni (scor 1-1) și cu Știința Miroslava (scor 5-0), având și o pasă de gol în partida cu Viitorul Darabani (scor 2-0).

Articol de Cristian LAPA – Vaslui