Antrenorul prahovean Eusebiu Tudor este noul antrenor principal al clubului de eșalon secund saudit Al Shoalah. Acesta revine la echipa pe care a mai pregătit-o în 2014, Arabia Saudită fiind un reper important în CV-ul său de antrenor, după ce a activat la cluburi precum Al Ettifaq, Khaleej și Shoalah, acum pentru a doua oară.

Alături de Tudor va merge în Arabia Saudită și Ștefan Odoroabă, ca secund, acesta părăsind echipa de liga 3 – CS Tunari, ”Odo” făcând parte din staff-ul acestuia și în experiențele trecute din zona Golfului.

Eusebiu Tudor, posesor al licenței ”PRO”, a decis să părăsească, din nou, fotbalul românesc, după experiența de la Mediaș, unde, alături de Mihai Teja, a contribuit la salvarea clubului Gaz Metan de la retrogradare, sezonul trecut.

Acesta a preluat echipa sâmbăta trecută și va debuta oficial pe banca celor de la Shoalah foarte repede, miercuri, 16 martie, când echipa sa va da piept cu Al Orubah, miza finalului de sezon fiind una extraordinară, la retrogradare, unde toate echipele de la locul 8 în jos pot ajunge în doar două runde în zona ”roșie”. Al Shoalah are înaintea rundei cu numărul 28, 33 de puncte, cu doar 3 ”lungimi” peste primul loc care va retrograda. Eșalonul secund din Arabia Saudită este format din 20 de echipe, dintre care ultimele cinci retrogradează, iar primele trei vor merge în Liga I. Primul eșalon din Arabia este la un pas de a fi câștigat de un alt antrenor cu trecut petrolist, Cosmin Contra fiind lider cu Al Ittihad, cu șanse mari de a deveni campion al Arabiei Saudite.

Articol de Marian Dima (Prahova)