Academia Didi Iași va organiza în perioada 11-13 iunie, la Iași, turneul ”Didi Premier Cup”, una dintre cele mai importante competiții pentru copii organizate în orașul moldav în ultimul timp.

La turneu vor participa 32 de echipe, la patru categorii de vârstă, copii născuți în anii 2011, 2012, 2013 și 2014. Organizatorii au anunțat că nu percep taxă de participare, așa cum se obișnuiește la multe astfel de turnee organizate în țară.

Academia Didi Iași va participa cu echipele 2011 (antrenori Liviu Niță și Didi Florean), 2012 (Robert Gucianu), 2013 și 2014 (Bogdan Curpăn și Răzvan Macovei), din staff făcând parte și kinetoterapeutul Bianca Onofrei.

La fiecare categorie de vârstă vor fi două grupe a câte patru echipe, iar primele două clasate se vor califica în semifinale. Un important partener al evenimentului este Decathlon, care asigură trofeele și medaliile copiilor participanți, în timp ce Comisia Județeană a Arbitrilor Iași, al cărui președinte este arbitrul FIFA de futsal Vlad Ciobanu, va pune la dispoziție arbitrii. Meciurile se vor disputa la Arena Didi Iași și la baza sportivă de la Tomești.

”Ne-am gândit să organizăm turneul pentru acești copii minunați. Vrem un turneu de elită, de aceea ne dorim să avem la start și echipe de elită. Gândul nostru pentru turneu a fost să chemăm echipe dintre cele mai bune. Sunt copii foarte buni în fiecare județ. Nu am reușit să îi chemăm chiar pe toți, unii nu au reușit să ajungă într-un timp atât de scurt. Vrem să dezvoltăm clubul, de asta am și format academia, ne dorim ca pe viitor să putem ajunge să jucăm și 11 la 11, pe teren mare. Acesta este visul nostru. Și sunt convins că împreună putem reuși. Pentru că avem potențial, avem niște copii grozavi”, a declarat Didi Florean, președintele Academiei Didi Iași.

Articol de Narcis POHOAȚĂ (Iași)