30 de cluburi cu echipe de copii și juniori au fost premiate cu materiale sportive, de 1 iunie, de către conducerea Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița.

Acțiunea, prima de acest fel, vine în sprijinul implementării strategiei tehnice a FRF pentru dezvoltarea fotbalului juvenil.

„Este un gest de normalitate și un semn de prețuire pentru cei mai mici fotbaliști, viitorul sportului rege. Aprecierile noastre merg și spre antrenorii care activează la acest nivel, dar și către părinții copiilor, ale căror eforturi merită evidențiate”, a spus Ciprian Prisăcaru, președintele AJF Dâmbovița.

Județul Dâmbovița a avut în acest sezon 30 de cluburi cu minimum o echipă în campionatele de copii și/sau juniori din calendarul oficial județean, la categoriile, U19, U15, U13, U11, U10, U9.

Pentru prima dată în județ, în sezonul viitor se vor organiza și Campionatele Județene ale juniorilor U17 și U12 și, tot de la toamnă, cluburile care au echipe în Liga 5 seniori vor avea obligativitatea de a înscrie și echipe de juniori U19.

„Unul din pilonii strategiei mele are ca obiectiv general dezvoltarea și sprijinirea sectorului copii și juniori, pentru a asigura viitorul fotbalului dâmbovițean. Sigur că unele măsuri nu sunt populare, însă sunt benefice, iar rolul nostru ca manageri este acela de a implementa măsuri corecte, sustenabile, care să asigure viitorul. Pentru aceasta lucrăm pe mai multe planuri: pregătim antrenorii și din sezonul viitor toți antrenorii de la copii și juniori vor fi nevoiți să aibă minimum Licența C UEFA și vor primi un ID de la noi, impunem măsuri pentru dezvoltarea bazelor sportive prin regulamentele de licențiere și dezvoltăm programe de pregătire a arbitrilor pe mai multe paliere. De asemenea, propunem competiții oficiale pentru toate categoriile de vârstă, conform strategiei tehnice a FRF, toate acestea pentru dezvoltarea armonioasă a fotbalului județean, prin sporirea inițial a cantității și ulterior a calității”, a mai declarat președintele AJF Dâmbovița, Ciprian Prisăcaru.

Articol de Daniel Lazăr