Interesul pentru campionatul de Liga a 4-a din Dâmbovița a explodat după transferul lui Cristian Cherchez, golgheterul all-time al Chindiei Târgoviște, la campioana județeană Roberto Ziduri, acum pe locul 2, clasată în spatele formației Recolta Gura Șuții, unde va avea și rol de antrenor secund.

„Am venit să pun umărul la promovarea echipei în Liga a 3-a”, a precizat Cherchez, care a făcut parte în prima parte a sezonului din lotul pregătit de Toni Petrea.

Pentru sarcini duble, de antrenor și jucător, a optat și Adrian Pătulea, un alt fotbalist trecut prin Liga 1 (CSMS Politehnica Iași și FC Vaslui), care a preluat o altă formație de la Liga a 4-a, Gloria Bucșani.

„A venit această ofertă și i-am dat curs cu inima deschisă. Competiția e tot mai interesantă și va crește ca atractivitate”, a declarant Pătulea.

Marius Ene, un alt fotbalist cu prezențe în Liga 1, pentru Corona Brașov și Universitatea Cluj, antrenează în primul eșalon din Dâmbovița pe Străjerii Răzvad, iar Remus Gâlmencea (fost jucător la Chindia, FC Argeș, Ceahlăul Piatra Neamț) vrea și el la Liga a 4-a cu Săgeata Braniștea, liderul Seriei Sud din Liga a 5-a. Pentru schimbări importante a optat și AFC Brezoaele, care a anunțat inclusiv transferul unor jucători străini, africani și din spațiul ex-sovietic.

“Toate echipele de la Liga a 4-a Dâmbovița au depus documentația pentru acordarea vizei anuale pentru anul 2023, iar aceste transferuri ne dau încredere că vom asista la o întrecere extrem de disputată în campionatul județean”, a precizat Ciprian Prisăcaru, președintele AJF Dâmbovița.

Articol de Daniel Lazăr