Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița pune mare accent pe educație și pregătire profesională, la toate nivelurile (jucători, conducători, arbitri), președintele Ciprian Prisăcaru dorindu-și atragerea mediului privat în susținerea activității fotbalistice din județ, care este una complexă și intensă.

Asta pentru că nu este deloc ușor să gestionezi peste 3000 de sportivi, 192 de echipe, de la 98 de cluburi sau asociații sportive. Sunt peste 90 de jocuri oficiale pe săptămână, iar în calendarul oficial, în acest sezon, sunt incluse 13 competiții. Mai mult, echipa județului Dâmbovița a participat pentru prima dată la UEFA Regions Cup.

“Sunt destule federații naționale pe ramură de sport care nu au un asemenea volum. Eu am preluat funcția de președinte al Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița în urmă cu doi ani, traversând o perioadă în care s-a muncit enorm pentru a readuce fotbalul local la un nivel respectabil. Cea mai mare dorință a mea este să pot aduce mediul privat și sponsorii alături de competiții, pentru a putea susține eforturile pe care le fac oamenii de la echipe”, a precizat Ciprian Prisăcaru.

De la preluarea mandatului, președintele AJF Dâmbovița a pus accent pe educație și pregătire profesională. Astfel, s-au organizat, prin Comisia Tehnică, trei serii de cursuri pentru obținerea Licenței UEFA C și s-a implementat obligativitatea prezenței unui antrenor cu Licență UEFA pe băncile tehnice ale echipelor din Liga 4 și ale echipelor de copii și juniori. De asemenea, s-au organizat, prin Comisia Județeană de Arbitri, cinci cursuri de formare de arbitri de fotbal.

“Cel mai mult mă preocupă creșterea calității arbitrajelor, o activitate care se află în parametri optimi, ținând cont de obiectivele pe care ni le-am propus. Am crescut de la 54, la 92, numărul arbitrilor activi. Principial, după creșterea cantității, urmează creșterea calității. Recunosc că sunt procese care se derulează mai anevoios, dar lucrăm și la asta”, a mai spus președintele AJF Dâmbovița, Ciprian Prisăcaru.

De asemenea, au fost organizate cursuri de perfecționare pentru team-managerii cluburilor din județ și a fost oferită asistență în vederea obținerii personalității juridice.

Pe plan organizatoric s-au făcut pași importanți pentru asigurarea unei transparențe decizionale și operaționale, formarea și perfecționarea resursei umane, independența comisiilor jurisdicționale, predictibilitatea calendarelor competiționale, dinamizarea sistemelor competiționale, eliminarea situațiilor de incompatibilitate.

Un lucru extrem de important este premierea în materiale sportive a tuturor echipelor participante, organizarea unor festivități de premiere a câștigătoarelor tuturor seriilor și tuturor competițiilor, creșterea imaginii competițiilor, prin transmiterea de materiale video și foto de la mai multe meciuri oficiale și, nu în ultimul rând, implementarea unor măsuri de siguranță pe stadioanele din județ, prin adoptarea unui regulament de licențiere.

Articol de Daniel Lazăr