Comisia Judeţeană a Arbitrilor Iaşi organizează un curs gratuit pentru formarea arbitrilor de fotbal. Timp de o lună, cei înscrişi cu vârste între 15 şi 30 de ani vor participa săptămânal la 2-3 şedinţe conduse de câte un arbitru de centru şi un „asistent”, urmând ca la final să susţină un test.

„Am decis să iniţiem acest curs pentru a ne lărgi aria de selecţie. Deocamdată s-au înscris 12 persoane, dintre care două fete. Preconizăm că vom avea aproximativ 20 de participanţi la curs. Înscrierile se fac la sediul AJF Iaşi, la stadionul <Emil Alexandrescu> din Copou până miercuri, 2 noiembrie, dată la care începem cursul. Se pot înscrie tineri cu vârste între 15 şi 30 de ani, băieţi şi fete, apţi pentru efort fizic. În fiecare săptămână vor fi 2-3 şedinţe pe care le voi ţine eu şi colegul Adi Vornicu, un asistent monitorizat pentru Liga I. Va fi un curs teoretic, iar la final cursanţii vor susţine o testare teoretică şi un examen fizic. Cei care vor absolvi acest curs vor fi arbitri stagiari, care după o perioadă de probă vor putea aspira la categoriile superioare din arbitraj”, a declarat Vlad Ciobanu, preşedintele Comisiei de Arbitri din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Iaşi.

În momentul de faţă, Comisia Judeţeană Iaşi se poate lăuda cu un număr de 200 de arbitri, fiind în primele 5 judeţe ca număr de arbitri.
„Comisia Judeţeană din Iaşi este prima din Moldova ca număr de arbitri. Avem 200 de centrali şi asistenţi, dintre care 12 sunt divizionari, unul pe lista FIFA la fotbal în sală, un arbitru monitorizat pentru liga 1, un arbitru monitorizat pentru liga 2”, a completat Vlad Ciobanu.f