Structurat pe cinci categorii de vârstă, turneul din Bulgaria a fost dominat de echipele româneşti, care au obţinut patru medalii de aur, două de argint şi trei de bronz. Printre echipele din România care s-au remarcat la Albena s-a numărat şi CSM Poli Iaşi, medaliată cu bronz la categoria 2002

În faza grupelor, elevii antrenorului Adrian Dobrea au câştigat partidele cu Dobrudja (scor 5-1) şi Cernomoret Burgas (2-1) şi au cedat la limită în derby-ul românesc cu Dinamo Bucureşti (0-1), calificându-se în faza următoare de pe locul secund, după formaţia bucureşteană. În semifinale, ieşenii au fost învinşi de Cerno More Varna cu 0-3, după care s-au revanşat în faţa dinamoviştilor, în finala mică, învingând cu 2-0. Trofeul categoriei 2002 a fost câştigat de formaţia bulgară Cerno More Varna, 6-5 în finală cu Levski Sofia.

Antrenorul Adrian Dobrea a deplasat la Albena următorul lot de jucători: Ciofu Denis, Butnaru Alex, Casian George, Rîmbu Codrin, Târnovanu Ioan, Cociobanu Gabriel, Dumea Lucian, Neagu Alex, Pricope Ştefan, Rădeanu Cosmin, Plămadă Fineas, Mihăescu Robert, Ghorbani Lucas, Moisă Andrei, Ursariu Leonard, Prisăciuc Claudiu, Cozianu Răzvan, Măzăreanu Florin, Ciobanu Tudor, Agape Andrei şi Dimir Ştefan.

Medalii de aur pentru UTA, Dinamo, şi FC Bacău

Echipele româneşti au avut comportări foarte bune şi la celelalte grupe de vârstă. La grupa 2003, Dinamo Bucureşti şi UTA Arad s-au clasat pe primele două poziţii (5-0 pentru Dinamo în finală), cele două formaţii făcând schimb de medalii la categoria 2004, după o finală câştigată de UTA cu scorul de 5-2 în faţa lui Dinamo.

La categoria 2005, UTA s-a clasat pe primul loc (3-2 în finală cu Spartak Varna), iar FC Bacău a completat podiumul, după un succes în finala mică cu 2-0 în faţa echipei Miercurea Ciuc. Şi la categoria 2006 am avut două echipe româneşti pe podium, FC Bacău pe prima poziţie, respectiv Dinamo Bucureşti pe locul 3.