CSM Ceahlăul Piatra Neamț a pornit la drum în vara lui 2016 cu gândul de a face primul pas spre performanță. Încă de la înființare despre această echipă s-a crezut că nu va avea probleme în a ajunge după numai un an din Liga 5 în Liga 4. Pentru echipa de a cărei pregătire se ocupă Toader Șteț, Valentin Avădanei, Florin Anton si Lidi Chertic, lucrurile au mers până acum aproape perfect.

CSM Ceahlăul este de departe cea mai bună echipă a Ligi 5, Seria 2. În opt meciuri a înregistrat tot atâtea victorii, iar pe propriul teren n-a primit nici un gol. În ultima rundă, puștii galben-negri au trecut fără emoție de Ozana, scor 14-0. Aceasta a fost a doua cea mai mare diferență înregistrată la un joc de acasă al pietrenilor, după ce în etapa 5 s-a înregistrat acel 16-0 cu Zorile Urecheni, la momentul respectiv prima clasată în serie. La Piatra Neamț au mai pierdut în turul acestui campionat Viitorul Podoleni (13-0) și Olimpia Grințieș (4-0), ultima fiind de fapt și a doua clasată în grupă. Pe terenuri străine, CSM Ceahlăul nu a avut același parcurs. Deși a câștigat toate jocurile, „afară” a fost mai greu și din pricina terenurilor mai grele și mai reduse ca dimensiuni, dar și pentru că adversarii au dorit să se prezinte mai mult decât onorabil în fața propriilor susținători. CSM Ceahlăul a învins cu 2-0, la Energia Pângărați, cu 4-2, la Stejarul Țibucani, cu 5-2, la Flacăra Brusturi și cu cu 4-1, ala Voința Dochia. Evident că CSM Ceahlăul are cel mai bun atac al Ligii 5, cu 62 de goluri marcate, și cea mai bună defensivă,. Cu numai 5 goluri primite.

Seria 1 a Ligii 5 Neamț are drept cea mai bună echipă a turului pe Siretul Doljești. Această grupare a înregistrat o singură înfrângere în toamna lui 2016, 1-3 la Moldova II Cordun, și o remiză cu Voința Bozieni (1-1), în cea din urmă rundă. Siretul Doljești are cea mai bună apărare a Seriei 1 (8 goluri primite), dar cel mai bun atac este al celor de la Arsenal Văleni, care au înscris în tur 32 de goluri.

Topul golgheterilor este împărțit

Cel mai bun marcator al CSM Ceahlăul în actuala ediție de campionat este Andrei Apostol (foto, în galben). Mijlocașul a marcat până acum de 15 ori, din aceste reușite cinci fiind consemnate în ultima dispută a turului, cu Ozana Timișești. La aceeași bornă s-a oprit și Emanuel David, de la Energia Pângârați. Atacantul a reușit doar patru goluri în ultima partidă, la Urecheni și va ierna și el în topul golgheterilor Ligii 5, Seria 2 din Neamț. Până la locul 5, clasamentul golgheterilor în Seria 2 este completat doar de jucători de la CSM Ceahlăul: Ioan Zaharia, Vasile Lupei (ambii câte 10 goluri) și Andrei Mateiciuc (9 goluri).

Seria 1 îl are în fruntea marcatorilor pe Vlad Căutișanu, de la Arsenal Văleni, autor a 13 goluri, podiumul la acest capitol în grupa respectivă fiind completat de Claudiu Burcă (Moldova II Cordun), Alexandru Chiorsac (Unirea Dulcești), ambii cu câte 11 goluri, şi Andrei Cojocea (Voinţa Bozieni) – 10m goluri.

Echipele de Liga 5 încep duelurile din Cupa României

Pentru echipele de Liga 5 din Neamț nu a venit însă vacanța odată cu terminarea partidelor din tur. Duminică, 13 noiembrie, aceste formații vor juca în turul inaugural al fazei județene a Cupei României Timișoreana. Se joacă în sistem eliminatoriu într-o singură manșă, astfel încât este șansa ca unele meciuri să aibă nevoie de prelungiri și, eventual, lovituri de departajare. Programul turului 1 al fazei județene a Cupei României-Timișoreana la fotbal în Neamț este următorul: Voința Dochia – Energia Pângărați, Stejarul Stănița – Siretul Doljești, Voința Valea Ursului – Voința Bozieni, Viitorul Podoleni – CSM Ceahlăul Piatra Neamț, Ozana Timișești – Zorile Urecheni, Unirea Dulcești – Moldova II Cordun, Flacăra Brusturi – Olimpia Grințieș, Stejarul Țibucani – Voința Botești, Viitorul Ruginoasa – Arsenal Văleni.