Academia de fotbal “U” Cluj Luceafărul a făcut senzaţie la un puternic turneu în Spania, prin grupa de vârstă 2007.

Aflată pe lista echipelor invitate, formaţia din România a fost la câteva minute de a câştiga competiţia la care au mai participat, printre altele, Real Madrid, FC Barcelona şi Espanyol Barcelona.

Micii jucători pregătiţi de Ovidiu Sărmăşan au impresionat pe toată durata turneului şi au fost surpriza plăcută a competiţiei. Românii au făcut parte din grupa 1, acolo unde au pierdut un singur meci, tocmai împotriva Barcelonei, care urma să îi învingă şi în finală, câştigând celelalte trei.

În semifinale, „U” Cluj Luceafărul a trecut de Espanyol la loviturile de departajare, iar clasamentul a arătat frumos pentru o echipă din România, cu „U” Cluj Luceafărul peste Real Madrid şi Espanyol.

Turneul de la Barcelona a venit după ce o altă grupă a academiei clujene, 2004, s-a antrenat o săptămână la academia celor de la Manchester City, acolo unde a şi primit o invitaţie de a merge la un turneu din SUA sau Australia. Între timp, performanţele din ultima perioadă au dus şi la selecţionarea a trei jucători de la această grupă 2004, Răzvan Paşcalău, David Morar şi Traian Oargă, la echipa naţională U15, pentru un cantonament la Buftea.

„Proiectul academiei culege primele roade. Iată ca această grupă de copii, care este vicecampioana României la grupa 2004 şi a trecut la Universitatea definitiv, conform protocolului, dă primii jucători la lotul naţional U15. Este cea mai mare mândrie şi împlinire atât pentru mine şi Adi Crişan, cât şi pentru antrenorii David Stan şi Gigi Vînău, alături de care aceşti copii au crescut de la vârsta de 5 ani. Chiar dacă suntem la început de drum, toţi care suntem implicaţi în acest proiect avem o poftă de muncă şi ambiţie. Dar pentru toate astea trebuie multă  muncă, disciplină, sacrificii şi părinţii acestor copii minunaţi să aibă încredere în proiectul nostru”, a spus Marius Stan, preşedintele clubului, care a semnat un protocol de colaborare cu Universitatea Cluj.

Articol de Adrian Rus