Asociația Județeană de Fotbal Cluj a organizat o Gală a Arbitrajului județean, în cadrul căreia au fost recompensați cei mai buni cavaleri ai fluierului din 2022, acordându-se și câteva premii speciale.

Matei Şerban, la numai 20 de ani, a primit titlul de arbitrul anului 2022, iar titlul de arbitrul asistent al anului a revenit lui Ionuţ Sabou și Remus Pop Moldovan.

“În fiecare an, de când sunt președinte al Asociației Județene de Fotbal Cluj, am organizat o astfel de gală (cu excepția perioadei de pandemie),  în cadrul căreia am recompensat activitatea arbitrilor din județ și în ideea de a-i determina pe tineri să vină către arbitraj. Suntem singura Asociație Județeană de Fotbal din țară care are un sponsor doar pentru arbitri”, a spus Teodora Albon, președintele AJF Cluj.

Iată și celelalte premii acordate în cadrul unui eveniment la care a fost prezent și Marcel Savaniu – vicepreședinte al Comisiei Centrale de Arbitri: arbitrul tânăr al anului: Richard Soor; arbitrul asistent tânăr al anului: Teo Şomlea și Luca Căpîlna. Premii pentru întreaga activitate sportive au primit: Dorin Barbu, Aurel Biriş, Iuliu Ciorbă, Petre Farcaş, Iuliu Maja, Vasile Marc, Marian Mărginean, Marius Moholea, Vasile Săplăcan și Grigore Szabo, iar premiile pentru întreaga activitate în arbitraj au revenit lui Andra Tănăsuc, Gero Szabo, Vasile Rodina și Zoltan Torok. Nu au fost uitaţi nici arbitrii care şi-au încheiat activitatea: Andra Tănăsuc, Gero Szabo, Vasile Rodina şi Zoltan Torok, fiind recompensat și fostul şef al AJF Cluj, Vasile Marc.

“Deși suntem un renumit centru universitar și avem și o Facultate de Educație Fizică și Sport, la ultimul curs pentru arbitri am avut doar 25 de înscrieri. În condițiile în care săptămânal avem la nivel județean 106 meciuri, cei 100 de arbitri activi în momentul de față sunt prea puțini pentru a acoperi întreaga activitate competițională. Vreau să îl implic mai mult pe Horațiu Feșnic, care este arbitru FIFA, în activitatea noastră, pentru a le da sfaturi și încredere tinerilor care vin spre arbitraj”, a mai spus Teodora Albon.

Potrivit preşedintelui Comisiei Judeţene de Arbitri Cluj, Mircea Ciglenean, aceasta are acum cel mai mare număr de arbitri divizionari după Bucureşti, 27.

Articol de Daniel Lazăr