Antrenorul care i-a descoperit pe Vlad Chiricheş, Alexandru Maxim sau Mihai Răduţ şi-a înfiinţat propria şcoală de fotbal care îi poartă numele. Mihai Georgescu şi-a înscris, începând cu acest sezon, echipa şi în Liga a IV-a Cluj, campionat în care sunt formaţi jucătorii pentru Liga Elitelor U19, competiţie care primează la Viitorul.

În mod normal, în lotul fiecărei echipe există şi jucători polivalenţi, capabili să evolueze pe mai multe posturi în teren, însă la formaţia clujeană aceste calităţi sunt duse până la extrem. Adrian Angeru (foto principal, cu numărul 9) are 17 ani şi poate fi folosit atât pe postul de atacant, cât şi pe cel de portar. "Meseria" sa de bază este între buturi, fapt pentru care este titular în Liga Elitelor, campionatul de bază la Viitorul.

În Liga a IV-a, însă, tânărul originar din Caracal este folosit pe postul de atacant, acesta reuşind chiar performanţa de a marca, la începutul lunii, patru goluri într-un singur meci. "Câteodată pentru un portar e bine să mai şi joace în teren, îl ajută să-şi dezvolte gândirea şi jocul de picior. Eu joc ca portar în Liga Elitelor pentru că mi se pare mai importantă decât Liga a IV-a şi pentru că vreau să cresc mai mult în valoare. La Liga a IV-a sunt atacant pentru că mai am colegi care trebuie să joace în poartă şi am zis că, decât să fac pauză, mai bine joc pe teren, pot să-mi îmbunătăţesc mai mult calităţile. Am început fotbalul ca şi jucător, dar apoi mi-a plăcut ceea ce face un portar, paradele sale, şi am ales să stau în poartă", a explicat Angeru (foto jos, în galben), cel care a marcat, în total, şase goluri în campionatul Ligii a IV-a.

Chiar dacă îi merge "cât de cât bine" în atac, după cum recunoaşte chiar el, portarul golgeter al Viitorului vrea să urmeze o carieră profesionistă doar între buturi. "Îl am ca idol pe David De Gea, vreau să ajung ca el şi să joc în campionatul Angliei sau Spaniei. La o carieră de atacant nu m-am gândit încă”, a mai spus tânărul jucător, care, atunci când a ajuns la Cluj, a fost folosit fundaş dreapta.

Ultimul meci la care Adrian Angeru a stat în poartă nu s-a încheiat deloc fericit, însă, pentru echipa sa, atacantul din Liga a IV-a fiind trimis între buturi la meciul cu noua echipă a studenţilor clujeni, câştigat de "şepcile roşii", miercuri, cu 8-0. Valoarea şi experienţa superioară s-au făcut simţite din plin în faţa tinereţii echipei pregătite în acest campionat de către Laurenţiu Văidean, antrenor care a rămas surprins plăcut de multiplele calităţi ale jucătorului său.

"E o surpriză plăcută pentru mine să ai un portar, să-l bagi în teren şi să dea şase goluri, iar pe această cale vreau să-l felicit", a spus tehnicianul Viitorului din Liga a IV-a. Atât în această întrecere, cât şi în Liga Elitelor U19, formaţia clujeană, înfiinţată în urmă cu patru ani, se află pe locul 11, creşterea jucătorilor fiind obiectivul principal la Viitorul Mihai Georgescu.