Un fost adversar al lui Mohamed Salah a ajuns să joace în Liga a IV-a din Cluj. Joel Lamah a evoluat recent în meciurile pentru stabilirea campioanei judeţene.

Echipa sa, CS Supporter 2.0, cunoscută şi ca Victoria Cluj, a pierdut în minutul 90 partida retur cu Someşul Dej şi, automat, participarea la barajul de promovare în Liga a III-a. Lamah este din Guineea şi a venit în iarnă la echipa din Cluj.

Chiar dacă a încheiat dezamăgitor sezonul, mijlocaşul de 27 de ani nu regretă că a ajuns să joace în România. Lamah a fost adversarul vedetei lui Liverpool, Mohamed Salah, înainte ca egipteanul să ajungă în Europa.

„Am jucat împotriva lui în Egipt, chiar înainte ca el să se transfere la Basel. Am fost coleg în naţionala Guineei şi cu Naby Keita, de la Liverpool, dar şi cu Boubacar Fofana de la Gaz Metan. Am ales să vin la Cluj la recomandarea fratelui meu, care mi-a vorbit frumos despre oraş. Un prieten de aici îl cunoştea pe antrenorul echipei (n.r. Călin Moldovan) şi am ales să vin să joc în Liga a IV-a ca să mă menţin şi în formă”, a spus Lamah, cel care a strâns şapte meciuri în echipa naţională a Guineei.

Fan al Barcelonei, mijlocaşul de la CS Supporter Cluj speră să ajungă într-un campionat mare al Europei. În Egipt, Oman şi Arabia Saudită a mai jucat Lamah înainte să ajungă în fotbalul românesc. Jucătorul a fost un mare fan şi al lui Adrian Mutu.

„Visul meu este să ajung la un club mare. Îmi place foarte mult Barcelona şi Iniesta. El e şi jucătorul meu preferat. Înainte să vin în România ştiam de Transilvania. Această ţară are o istorie frumoasă. Îmi place şi mâncarea de aici, fetele sunt frumoase, am învăţat şi câteva cuvinte, dar vreau să mai joc şi în altă parte, pentru că sunt un jucător profesionist. Dintre jucătorii români, mi-a plăcut foarte mult Adrian Mutu. A fost un jucător foarte bun”, a mai spus Joel Lamah.

Articol de Adrian Rus (Cluj-Napoca)