ACS Supporter 2.0 Cluj Napoca a reușit în acest sezon eventul campionat-Cupă în județul Cluj.

Dacă în campionat formația de pe Someș a avut un avans de 6 puncte față de a doua clasată (ACS Arieșul Mihai Viteazu) și 7 puncte față de ocupanta locului trei (AS Unirea Iclod), mai greu a fost în Cupă, unde, pentru a câștiga ediția 2021-2022 a fazei județene, a avut nevoie de lovituri de departajare împotriva echipei ACS Arieșul Mihai Viteazu, la finalul timpului regulamentar scorul fiind 0-0.

Finala a avut loc la Baza Sportivă Arieșul din Mihai Viteazu și a fost arbitrată de Sorin Vădana, Bogdan Stoica, Remus Moldovan Pop și Matei Șerban, iar premierea a fost oficiată de către președintele AJF Cluj, Teodora Albon.

Cel mai prolific marcator din campionat a fost Ovidiu Daniel Bondor, cu 33 de reușite, aproape jumătate din golurile marcate de către echipa sa, ACS Sporting Apahida, care a avut 71 de goluri marcate în sezonul recent încheiat. El a fost urmat în ierarhia golgeterilor de Leonida Sebastian Rus (ACS Supporter), cu 27 de goluri și Marian Alexandru Medrea (AS Viitorul Poieni), cu 23 de goluri.

Suporterii plătesc cotizație și au dreptul să propună echipa de start!

Clubul Sportiv Supporter 2.0 din Cluj-Napoca a fost înființat în vara anului trecut și se diferențiază prin faptul că utilizează un sistem decizional bazat pe voturile suporterilor. Astfel, pentru fiecare cotizație de 40 de lei, suporterii primesc un drept de vot valabil o lună, dobândesc statutul de manager al Supporter 2.0 și au posibilitatea să își exprime punctul de vedere, proporțional cu contribuția financiară adusă clubului.

Suporterii își pot exprima opinia în cadrul deciziilor supuse la vot, urmări LIVE meciurile și antrenamentele, să dea instrucțiuni în timp real, să propună echipa de start și să evalueze jucătorii, pot propune următoarele decizii care să fie supuse la vot, modificări tactice, jucători care să fie legitimați și pot susține propunerile făcute de către ceilalți manageri.

Și în precedentele două ediții de campionat, echipa s-a luptat pentru titlul de campioană județeană, însă a terminat în spatele celor de la Someșul Dej (2020), respectiv Viitorul Cluj (2021). Echipa este antrenată de Adrian Trușcă și îl are ca vedetă pe Laurențiu Rus, fost mijlocaș la Dinamo, CFR Cluj, Petrolul sau ”U” Cluj.

Articol de Daniel Lazăr