Clubul de fotbal feminin Navobi Iași a anunțat că va dona 100 de saltele pentru refugiații ucraineni care intră în România prin Vama Siret. În plus, ieșenii se oferă să găzduiască și să ajute în pregătire fotbalistele din Ucraina, în următoarea perioadă.

”Clubul Navobi este alături de suferința poporului ucrainean. Într-un moment dominat de atât de multă frământare, din păcate, nu putem face mai mult decât să îi asigurăm pe toți cei care au nevoie de ajutorul nostru, de faptul că familia Navobi este gata să întindă o mână celor care fug din calea acestui război nedrept! La solicitarea organizației YWAM dorim să demarăm o campanie de strângere de fonduri pentru a achiziționa un număr de 100 de saltele de care au stringentă nevoie cei din Vama Siret, pentru refugiații care intra în valuri în fiecare zi și în fiecare noapte în România. În acest sens punem la dispoziție fundația noastră, ACS Navobi – Charity Cup”, a declarat Adrian Ambrosie, managerul clubului Navobi.

Acesta a pus la dispoziție pentru donații următorul cont deschis la First Bank: RO33PIRB2402751895001000.

Totodată, Adrian Ambrosie a adresat și o invitație oficială jucătoarelor de la Dinamo Kiev, de a se pregăti la Iași în această perioadă.

”Facem o invitație oficială fotbalistelor de la Dinamo Kiev, club la care activează Mircea Lucescu sau fotbalistelor oricărei alte echipe de fotbal feminin, care au ajuns în țara noastră sau își doresc și au posibilitatea de a veni în România și au nevoie de găzduire, de o masă caldă sau chiar de un loc unde să se antreneze, noi le stăm la dispoziție cu tot ceea ce au nevoie. Înțelegem suferința tuturor ucrainenilor și suntem solidari cu crezul lor de a fi un popor liber și independent! Ne rugăm pentru ei și sperăm ca acest vis urât să se încheie cât mai curând cu putință”, a completat Ambrosie.

Articol de Narcis Pohoață (Iași)