CSM Reșița a pierdut unul dintre cei mai mari maseuri din țară. Elevii lui Leontin Doană vor juca meciul de vineri, 14 aprilie, cu UTA II și pentru regretatul maseur Gheorghe Rouă, care s-a stins din viață marţi seara, iar în cazul unui succes, aceștia îi vor dedica victoria.

Gheorghe Rouă a fost unul dintre cei mai longevivi maseuri din țară, practicând de peste 40 de ani această meserie pentru clubul din Reșița. Antrenorul Doană a spus că atunci când s-a apucat el de fotbal la vârsta de șapte ani, Gheorghe Rouă era maseur al echipei din Valea Domanului. Jocul cu UTA Bătrâna Doamnă II va avea loc pe stadionul „Mircea Chivu” din Reșița, de la ora 17 și va conta pentru etapa a XX-a a Ligii a III-a, Seria a IV-a.

„Cu greu îmi găsesc cuvintele în aceste momente, iar dacă ne vom impune vineri, îi vom dedica victoria lui Gigi Rouă. Urmează pentru noi un meci cu UTA II și consider că depinde numai de noi dacă scorul final al partidei va fi unul în favoarea noastră. Dacă ne vom face jocul nostru obișnuit, nu cred că vom avea probleme cu nicio echipă din serie. Sper ca jucătorii să înțeleagă mesajul nostru, acela că fiecare meci îl abordăm la victorie. Până în acest moment l-au înțeles perfect, și-au văzut de joc, au muncit la antrenamente, iar rezultatele sper să se vadă la meciurile ce urmează. Toată lumea așteaptă să câștigăm cu UTA II. Cum am mai spus, obiectivul nostru a fost clasarea pe unul dintre primele șase poziții, dar rezultatele obținute până acum, ne obligă să ne batem pentru promovare”, a declarat Leontin Doană, antrenorul principal al formaţiei CSM Şcolar Reşiţa.

Antrenorul cu portarii al celor de la CSM Şcolar Reşiţa, Valentin Boșca, a oferit câteva detalii despre locul unde se vor desfășura funeraliile fostului maseur legendar al clubului bănățean: „Cei care vor să-și ia rămas bun de la Gheorghe Rouă, pot veni la capela Cimitirului Nr. 7 din Reșița. Gigi Rouă și-a manifestat dorința să fie îngropat alături de părinții lui în satul Vrăniuț, din județul Caraș-Severin, iar înmormântarea ar urma să aibă loc joi, 13 aprilie. Înainte de înmormântare, cei care n-au apucat să-și ia rămas bun de la fostul nostru maseur, o vor putea face până joi, 13 aprilie, la Cimitirul 7 din Reșița, după ora 9, trupul neînsuflețit al lui Gigi Rouă va fi adus la stadion, pentru ca în final, să fie dus cu o mașină spre satul Vrăniuț, unde va avea loc înmormântarea. Va fi pus la dispoziție de către club la stadion un autocar de 50 de locuri pentru cei care n-au posibilitatea să meargă la Vrăniuț și vor dori să-și ia rămas bun de la Gheorghe Rouă.“

Gheorghe Rouă, cunoscut printre prieteni cu numele de Gigi sau nea Gigi, a fost mai mult decât un maseur, a fost un simbol al fotbalului reşiţean, un om care s-a confundat cu echipele de glorie ale Reşiţei, indiferent că s-au numit Metalul, CSM, FCM sau, mai nou, CSM Şcolar Reşiţa.

Prin mâinile lui Gigi Rouă au trecut marii fotbalişti ai „generaţiei de aur” de la Reşiţa, generaţie între care s-au numărat Aurel Beldeanu, Dudu Georgescu, Nestorovici, Georgevici, Florea, Atodiresei, Hergane, Kiss, Puskas, Ilieş. A continuat cu Uţiu, Portik, Oancea, cu Cristi Chivu, Sansiro Ciocoi, Daniel Opriţa, Cosmin Moţi sau cu Zimmermann, Breşneni, Liuba, fotbalişti care se află acum în lotul CSM-ului reşiţean.Gigi Rouă a fost omul care, pe lângă formă fizică şi tonus muscular, a dat încredere multor generaţii de fotbalişti de la Reşiţa.

Gigi Rouă a încetat din viaţă marți, 11 aprilie. În 22 decembrie ar fi împlinit 70 de ani.