Internaționala cărășeancă le-a oferit un rând de echipament elevelor antrenorilor Daniel Amariei și Cosmin Șușman, într-o întâlnire de suflet la Stadionul Gloria, din Reșița.

„Îmi place să ajut, acesta este felul meu de a fi. Mă bucur că se face fotbal feminin, eu iubesc la nebunie acest sport și încerc să ajut pe oricine se implică în promovarea fotbalului. Am mai participat la câteva antrenamente ale echipei Banat Girls, sper să reușească să aibă evoluții din ce în ce mai bune în competițiile oficiale. Discut de foarte mult timp cu antrenorul Daniel Amariei și mi-am dorit să pot ajuta această echipă. Știu că prezența mea le ajută foarte mult pe fete, sper să fiu un exemplu bun pentru ele. Am venit astăzi aici, la Reșița, să le aduc o mică atenție din partea mea, un echipament și să fac un antrenament cu ele”, a spus fotbalista Laura Rus, care a evoluat în acest an la Huelva, în Spania.

Bocșeanca a vorbit și despre perioada petrecută în Spania, dar și despre echipa națională: „Nu a fost o perioadă OK, pentru că am suferit o accidentare destul de gravă la glezna stângă, am avut ligamentul rupt, aproape trei luni de zile nu am putut juca. Însă după aceea pot să spun că a fost destul de OK, acum sunt în țară, să mă relaxez puțin alături de familie și la începutul lunii iulie voi pleca în Cipru, la Apollon Ladies, unde am mai jucat acum câțiva ani. Voi juca în Champions League, după care mi-aș dori să plec din nou în Coreea de Sud, să mai joc un an, la Suwon. Am fost convocată și la echipa națională, pentru amicalul din Scoția, de pe 9 iunie, o convocare la care, sincer, nu mă așteptam, însă am primit-o cu bucurie, pentru că în septembrie vor începe calificările pentru Campionatul Mondial și sper să avem și noi șansa de a ajunge pentru prima oară la un turneu final.”

Antrenorul Daniel Amariei are numai cuvinte de laudă la adresa celei mai titrate sportive din Bocșa: „E o mare bucurie și onoare de câte ori o întâlnim pe Laura Rus. Cu atât mai mult cu cât astăzi ne-a făcut și acest frumos cadou, ne-a adus un rând de echipament de prezentare pentru fete. Mai mult decât atât, a participat cu noi la antrenament, și cred că pentru orice fată din echipă a fost o onoare să schimbe pase cu Laura Rus.”

Reîntâlnire cu un mentor
La Stadionul Gloria, Laura Rus a fost întâmpinată de unul dintre profesorii de sport care i-au îndrumat pașii, nu doar în sport, ci și în viață. Puțini știu că „Lala”, așa cum îi spun prietenii, a practicat pentru început handbalul, la actuala Universitatea Reșița (pe atunci Inter Miracol, ulterior Inter Universitatea), fiind antrenată de profesorul Ioan Stan. Care, ca un bun cunoscător al fenomenului sportiv, a observat că Laura Rus, pe atunci în vârstă de 16 ani, avea înclinații către fotbal. „Am fost plăcut surprinsă, am primit un telefon de la dânsul, acum o lună, când eram în Spania. Mi-a spus că își dorește mult să ne revedem, au trecut cam 13 ani de când m-am lăsat de handbal, el a fost primul meu mentor. Sunt bucuroasă să îl revăd astăzi, aici, și sunt foarte bucuroasă să vorbim din nou”, a spus Laura Rus.

„Cu ani în urmă, Laura a început activitatea sportivă cu handbalul. Era la Bocșa și a aflat de echipa Inter Miracol Reșița și împreună cu mama ei a venit la mine să mă întrebe dacă o primesc la antrenamente. Și am acceptat fără ezitare. O fetiță din Bocșa făcea naveta cu taxiul la Reșița, pentru a juca handbal. La antrenamente, la partea de încălzire, când jucam fotbal cu fetele, am deosebit că avea niște calități deosebite. La acea vârstă, 15-16 ani, în Laura se vedea o viitoare jucătoare de fotbal. Și atunci eu i-am recomandat să meargă la fotbal. Și m-a ascultat și iată că peste ani a ajuns una dintre cele mai bune jucătoare de fotbal din România, joacă la echipe din străinătate. E o mare bucurie pentru noi, bănățenii, că o fată modestă de aici de la noi, a ajuns o mare jucătoare”, a spus profesorul Ioan Stan.

Însoțită de tatăl ei, un fost fotbalist la Metalul Bocșa, Laura Rus le-a oferit jucătoarelor de la Banat Girls echipamentul promis, după care le-a încântat cu tehnicitatea sa, într-un antrenament desfășurat cu zâmbetul pe buze.