Turneul „Frații Roșu” a ajuns la a patra ediție, iar de la ediția de anul trecut, profesorul Mircea Roșu a dorit ca manifestarea sportivă să fie dedicată și memoriei regretatului jurnalistului sportiv Marius Moraru. Fotbalul este unul dintre sporturile pe care regretatul nostru coleg le-a și practicat în tinerețe, iar joi după-amiază, în Valea Domanului, Marius Moraru a fost omagiat chiar printr-o competiție de fotbal care i-a avut protagoniști pe unii dintre cei mai talentați copii ai Caraș-Severinului.

Gazdele de la CSM Școlar Reșița au avut două echipe în competiție, una de 2007, alta de 2008, conduse de pe margine de energicul Lucian Dobre, la evenimentul sportiv fiind angrenate și Gloria Reșița (antrenor Vasile Anghel) și Viitorul Anina 2014 (antrenor Ioan Badea). La turneul „Frații Roșu – In memoriam Marius Moraru” s-a jucat și de această dată în sistem turneu, fiecare cu fiecare.

Rezultate:

CSM Școlar I – Viitorul Anina 3-0
Gloria Reșița – CSM Școlar II 3-0
Viitorul Anina – CSM Școlar II 4-1
CSM Școlar I – Gloria 0-0 (2-0 după lovituri de la 7 metri)
Gloria Reșița – Viitorul Anina 0-0 (1-3 după 7 metri)
CSM Școlar I – CSM Școlar II 2-1

În urma acestor rezultate, clasamentul final arată astfel: 1. CSM Școlar I – 9 p.; 2. Gloria Reșița – 5 p.; 3. Viitorul Anina – 4 p.; 4. CSM Școlar II – 0 p.

Organizatorii l-au premiat și pe cel mai bun jucător al turneului, acesta fiind Denis Oberșterescu, de la CSM Școlar Reșița. „În primul rând, îmi doresc să avem acest moment de aducere aminte, să ne gândim la Marius Moraru, un profesionist al sportului, al jurnalismului. Un animator de excepție pentru sportul reșițean și cărășean. Fără ideea lui de a crea acest turneu (n.r. – Turneul frații Roșu), turneul nu avea loc. E Turneul frații Roșu, pentru că tatăl meu și unchii mei au fost campionii României la atletism, înaintea războiului, e adevărat. Însă memoria lui Marius Moraru este foarte importantă pentru noi. Plăcerea este de a dărui fiecărui copil o minge, pentru că, știm foarte bine, cu o minge pot juca 22 de copii. Vom continua să aducem mingi, tricouri, ca suvenir, ca o amintire, și vom încerca să dezvoltăm mai mult și să ajutăm în măsura posibilităților noastre activitățile sportive din Reșița. Înainte, eu aduceam mingi la echipa mare, câteva sute mingi de-a lungul anilor. Însă gândurile mele se îndreaptă în primul rând către ajutorul dat copiilor, să-i stimulăm, să-i ducem pe făgașul sportului”, a spus profesorul Mircea Roșu, la încheierea competiției desfășurată joi, 26 octombrie, în Valea Domanului, într-un fair-play desăvârșit.

Toți copiii au primit mingi și tricouri, iar fiecare echipă a primit câte o plachetă cu însemnele competiției omagiale.

Lotul echipei câștigătoare: Albert Pasule, Denis Oberșterescu, Marios Simion, Darian Vîjian, Marcus Podină, Cosmin Daneliuc, Gabriel Dumitru, Darius Berta.