CĂLĂRAȘI | 11 echipe luptă pentru locul în următoarea fază a Cupei Satelor

În weekend-ul trecut, la Călărași, s-au disputat meciuri din cadrul fazei locale a Cupei Satelor, competiție dedicată copiilor sub 13 ani. 

Localitățile Chirnogi, Fundeni, Ciocănești, Spanțov și Gălbinași, din zona Olteniței, au trimis în teren cei mai buni puști, care s-au bătut pentru calificarea în etapa următoare sub privirile Președintelui FRF, Răzvan Burleanu, și a Managerului de Dezvoltare FRF, Ciprian Paraschiv.

Alături de aceștia au fost prezenți și Președintele AJF Călărași, Dorinel Dincă, Managerul Operațional al loturilor de tineret și juniori, Vlad Munteanu, și Managerul Departamentului Competiții, Felix Grigore.

Meciurile s-au disputat la baza sportivă Victoria, din comuna Chirnogi, unde își dispută meciurile formația din Liga a 4-a, Victoria.

Clasamentul din zona Olteniței după disputarea primelor 6 etape locale:1.Gălbinași 15p, 2.Fundeni 6p, 3.Ciocănești 6p, 4.Spanțov 4p, 5.Chirnogi 4p

Cred că e un proiect binevenit pentru România, mai ales la această categorie de vârstă, unde nu aveam competiții. Sunt studii care arată că în Top 10 fotbaliștii selecționați la echipa națională, primii 6 provin din mediul rural. Astfel, ne-am gândit să ne îndreptăm și spre aceste zone prea puțin exploatate. Ținta noastră este să vedem câți din acești copii ajung la Turneul Speranțelor. Practic, este o șansă pentru copii de a se bucura de fotbal și, în același timp, un prilej de selecție pentru viitoarele loturi naționale”, a declarat Managerul de Dezvoltare al FRF, Ciprian Paraschiv.

La nivelul județului Călărași s-au înscris 11 echipe, care au fost împărțite în două zone: zona Călărași, de unde fac parte comunele Ștefan cel Mare, Grădiștea, Dichiseni, Sărulești, Dragoș Vodă și Dragalina, și zona Olteniței, cu localitățile Chirnogi, Fundeni, Ciocănești, Spanțov și Gălbinași.

A fost mai greu la început, însă am reușit să aliniem la start 11 echipe, care să reprezinte județul Călărași în această competiție. Dacă vremea ne va permite, ne-am dori ca până la finalul anului să finalizăm această competiție și să stabilim câștigătoarea județeană a Cupei Satelor, care să participe începând cu luna aprilie a anului viitor la faza interjudețeană. Mi-aș dori să avem o echipă din județ care să ne reprezinte la nivel național pentru că e o șansă pentru acești copii care nu aveau o competiție la această categorie de vârstă”, a declarat președintele AJF Călărași, Dorinel Dincă.

Cupa Satelor este o competiție rezervată copiilor sub 13 ani și organizată de Federația Română de Fotbal (FRF) în parteneriat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și cu sprijinul Asociațiilor Județene de Fotbal.