Cei doi antrenori care se ocupă de echipă, Viorel Solomon și Mona Achim, au dorit să aducă fotbalul la Călărași și în rândul fetelor.

Echipa ACS Viitorul Călărași a fost înființată la inițiativa antrenorilor Viorel Solomon și a fostei jucătoare de Liga I, Mona Achim, ambii din Călărași. Proiectul a fost demarat pentru a aduce fotbalul în rândul fetelor, existând intenția clară de a crea un club ce vrea să facă performanță în acest domeniu. În urmă cu o lună de zile s-a dat startul proiectului, cei doi antrenori fiind plăcut surprinși să vadă că există interes și pentru fotbalul feminin.

La prima ședință de pregătire s-au prezentat 11 fete, iar la numai o lună distanță numărul a crescut considerabil, ajungând să se înscrie până la această dată 24 de fete.

Pregătirea se desfășoară în sala de sport a Colegiului Național "Barbu Știrbei" din Călărași în zilele de sâmbătă și duminică. „Mă bucură să văd că există interes pentru fotbal și în rândul fetelor. Aveam semnale că sunt doritoare dar nu mă așteptam ca după o lună să vină la pregătire 24 de fete. Clubul are în continuare porțile deschise pentru toată lumea. Părinții care vor să-și înscrie fetele la fotbal ne pot contacta sau pot veni să urmărească antrenamentele și să discute personal. Ne găsesc sâmbăta la ora 12:00 și duminica la ora 11:00 la sala de sport a Colegiului Național `Barbu Știrbei`. Pe aceasă cale vreau să mulțumesc doamnei director a unității de învățământ, prof. Amza Euforsina, pentru sprijinul acordat", ne-a declarat Viorel Solomon.

Peroanele care vor să înscrie copiii la fotbal pot apela numerele de telefon 0722 262656 – Viorel Solomon sau 0725 194844 – Mona Achim.

Echipa ACS Viitorul Călărași are planuri mari pentru viitor, având deja programat un cantonament la vară în zonă montană, scopul stagiului de fiind de a oferi echipei nivelul necesar pentru înscrierea din toamnă în campionatul de junioare. "Avem mult de muncă pentru a forma o echipă competitivă, dar eu cred că vom putea atinge acest țel. Vrem ca din toamnă să înscriem echipa în campionatul de junioare. Atât eu cât și Mona suntem încrezători că echipa se va prezenta bine la startul campionatului", a mai spus Viorel Solomon.