Științei Cernătești, formație care este lider după 19 etape disputate în campionatul Ligii a 4-a din județul Buzău, a început să se antreneze în nocturnă, nefiind exclus să și dispute unele meciuri de pe teren propriu la lumina reflectoarelor.

Acest fapt a fost posibil pentru că terenul de fotbal din comună a fost dotat cu instalație de nocturnă, în continuarea investițiilor în baza sportive din localitate. Astfel, la Cernătești există două tribune și vestiare moderne, suprafața de joc este optimă pentru acest eșalon valoric, motiv pentru care arena din Cernătești a găzduit finala fazei județene a Cupei României, în anul 2021.

Știința Cernătești a învins în etapa a 19-a, programată în acest weekend, pe Șoimii Siriu, cu scorul de 3-1 și își păstrează fotoliul de lider în clasament, cu 49 de puncte. Ea este secondată de Montana Pătârlagele, cu 48 de puncte, urmată de  Team Săgeata – 46 de puncte și Gloria Vadu Pașii, cu 45 de puncte.

În altă ordine de idei, tineri fotbaliști din comuna Ziduri sunt noii campioni ai Buzăului la Cupa Satelor, ei impunându-se cu 3-1 în fața echipei din Gălbinași. Cupa Satelor este o competiție națională organizată de Federația Română de Fotbal, dedicată tinerilor practicanți ai fotbalului din mediul rural. Echipele participante reprezintă satele și comunele din România.

Obiectivele strategice ale acestui proiect sunt: configurarea fotbalului ca vector social în comunitățile rurale și întărirea legăturii fotbal – comunitate; promovarea fotbalului în mediul rural și creșterea atractivității acestuia în satele și comunele din România; descoperirea tinerelor talente fotbalistice din zone rurale; creșterea numărului de practicanți ai fotbalului prin implicarea copiilor din mediul rural într-o competiție națională.

Articol de Daniel Lazăr