La inițiativa președintelui Adrian Petre, Asociația Județeană de Fotbal și Comisia Județeană de Arbitri Buzău au organizat o întâlnire între arbitrii de perspectivă din județ și Ionuț Borcan, instructor național pentru arbitri din partea CCA.

Acesta a fost invitat să le vorbească despre ultimele modificări de regulament, precum și despre alte situații din Legile Jocului. La eveniment au participat 15 arbitri și arbitri asistenți din ligile 3 și 4.

La întâlnirea de la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău, au mai fost prezenți Laurențiu Ionașcu – președintele Comisiei Județene a Arbitrilor, precum și Mihaela Țepușă – arbitru asistent FIFA și membru CJA Buzău.

Mihaela Țepusă va participa, luna viitoare, alături de Iuliana Demetrescu, la Campionatul Mondial de fotbal feminin U17, care se va desfășura în India. Observator în Liga 2 și colaborator al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ionuț Borcan se ocupă, de 10 ani, și de testele teoretice pentru arbitrii și observatorii din primele 3 ligi ale României.

„În primul rând îl felicit pe Adi Petre pentru preocuparea pe care AJF-ul o are pentru dezvoltarea arbitrajului din județ, mai ales într-o perioadă în care este din ce în ce mai greu să atragi tineri către această activitate. Mi-a plăcut că întâlnirea a fost una interactivă – arbitrii au pus întrebări, dar și-au spus și opinia despre anumite situații. Am văzut seriozitate si dorința de a învăța. Cu o atitudine pozitivă, sunt convins că vor reuși să ajungă acolo unde își doresc”, ne-a declarat Ionuț Borcan.

La rândul său, Adrian Petre, președintele AJF Buzău a spus că “astfel de întâlniri sunt extrem de benefice pentru tinerii arbitri, care au astfel ocazia să se perfecționeze și să afle ultimele noutăți din domeniul lor de activitate. Mă bucură interesul lor pentru a progresa în arbitraj și sunt convins că numai astfel vor putea ajunge acolo unde și-au propus”.

Articol de Daniel Lazăr