Marian Ivan este noul director general al clubului Colțea 1920 Brașov și al Academiei Celta Brașov.

Fostul golgheter al României a acceptat oferta clubului de sub Tâmpa și va conduce activitatea echipei urmașe a trupei care în sezonul 1927-1928 a cucerit titlul de campioană a României la fotbal.

„Sunt extrem de fericit că Marian Ivan a ales să se alăture proiectului nostru. Pentru mine este clar că facem lucrurile bine, dacă un fost fotbalist de calibrul lui Marian Ivan a venit lângă noi. Cu experiența acumulată în fotbal, Marian Ivan este un câștig pentru orice club de fotbal din România și nu numai. Îi urez bun venit și sunt convins că împreună vom da o altă dimensiune acestui proiect”, a declarat președintele clubului Colțea 1920 Brașov, Ciprian Jurubescu.

Jucător emblematic al Brașovului, Marian Ivan, a jucat peste 350 de partide oficiale la nivel de seniori și a marcat 120 de goluri în toate competițiile. Fotbalistul născut de ziua copilului în anul 1969 la București, a fost adoptat de Brașov și a rămas sub Tâmpa și după ce și-a încheiat cariera de jucător. Marian Ivan a făcut parte din „generația de aur” a fotbalului românesc și a fost prezent în SUA cu lotul național al României la Campionatul Mondial din 1994, competiție la care România a obținut un rezultat fantastic, a ajuns până în sferturile de finală. Ivan are trei meciuri jucate la echipa națională.

De-a lungul carierei de jucător, Marian Ivan a evoluat pentru Steaua București, Progresul Brăila, Aris Salonic, FC Brașov, Dinamo București, AEP Paphos, Panionios, Sportul Studențesc, Henan Jianye, Oltul Sfântu Gheorghe și FC Ghimbav. Ivan s-a simțit cel mai bine la Brașov, unde a jucat 184 de meciuri și a marcat 74 de goluri.

„În ultimele săptămâni am fost aproape de acest club și de Academie. Am urmărit cu atenție tot ce se întâmplă aici și pot spune cu mâna pe inimă că lucrurile se desfășoară într-un mod profesionist. Am luat hotărârea de a mă alătura acestui proiect și sunt convins că putem face lucruri foarte frumoase la Brașov. Am găsit aici un club care are toată piramida formată, iar în vârful ei se află o echipă de seniori care are o medie de vârstă foarte scăzută. Să faci parte dintr-un club și să ai șansa să debutezi într-un joc de seniori la vârsta de 17 ani este un lucru extraordinar. Ne propunem să formăm jucători, dar ne dorim să avem evoluții foarte bune cu toate echipele din cadrul clubului. Ceea ce se întâmplă aici la Brașov se aseamănă cu ceea ce face Gică Hagi la Constanța. Eu apreciez foarte mult ceea ce face Hagi cu care am fost coleg la Mondialul din ‚’94. Am discutat de mai multe ori cu el pe această temă și cred că doar prin astfel de academii, fotbalul românesc poate ajunge din nou la performanțele din 1994. Sunt multe cluburi din ligile superioare care nu au condițiile de aici de la Colțea. Sunt fericit că am acceptat această provocare și sunt optimist că lucrurile vor funcționa foarte bine”, a declarat Marian Ivan.

Articol de Iulian Cuibar (Brașov)