Fotbalul se află în pauză forțată, însă nu stă deoparte în ceea ce privește implicarea în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus. Nu mai poate fi vorba de gesturi mici sau mari, e vorba doar de gesturi, fiecare având importanța lui în astfel de momente.

Unul dintre exemplele de la Braşov este cel al ACS Steagul Roşu, club în cadrul căruia s-a decis ca, începând cu luna aprilie, cotizaţiile membrilor, donaţiile şi alte încasări să reprezinte un ajutor pentru Spitalul de Boli Infecţioase din oraşul de la poalele Tâmpei.

„Trăim în acest oraş, ne desfăşuram activitatea în acest oraş şi cu siguranţă că ajutorul nostru este nesemnificativ la ceea ce reprezintă nevoile unui spital în astfel de momente, dar dorim să ne aducem aportul, atât cât putem, la ceea ce reprezintă urgenţele de zi cu zi, în astfel de momente. Sportivii echipei de seniori, membrii asociaţi şi cotizanţi ai clubului, părinţi şi toţi cei care ne sunt aproape de acest club vom ajuta aşa cum poate fiecare”, a explicat Eduard Gherghe, conducător al clubului.

Decizia face referire la încasările din lunile aprilie şi mai, cu posibilitatea de prelungire, iar reprezentanţii ACS Steagul Roşu au trimis o scrisoare către unitatea medicală, prin care au cerut un număr de cont în care vor putea vira sumele strânse.

„Mulţumim tuturor cadrelor medicale, medici şi asistenţi, infirmieri, pentru munca titanică pe care o depun, pentru eforturile supraomeneşti şi pentru riscul la care sunt expuşi”, a mai precizat Gherghe.

Echipa de seniori a ACS Steagul Roșu evoluează în Liga a 4-a Brașov și se află pe locul 8 din 16, după 18 etape scurse din sezonul 2019-2020.

Articol de Iulian Cuibar (Brașov)