După 12 ani de secetă, Făureiul respiră fotbal la nivel mai înalt. Și asta datorită lui Bănel Nicoliță și fraților lui, care s-au implicat pe toate planurile la micuța formație brăileană.

Fostul internațional român este manager, antrenor și jucător la echipă, doi dintre frați (Stelian -28 de ani, căpitan și golgheter) și Aurel (34 de ani –portar) sunt jucători activi, iar al patrulea reprezentant al familiei lucrează în conducerea administrativă a clubului.

A marcat în barajul pentru promovare

CS Făurei a câștigat barajul pentru promovarea în liga a treia, cu Dunărea de Jos Galați (6-4, în dublă manșă), și acum visează cu ochii deschiși la ligile superioare. După ce s-au impus la Galați cu 4-0, cei din Făurei au pierdut acasă 4-2, dar liniștea promovării a fost adusă de Stelian și Bănel Nicoliță, marcatorii celor două goluri ale gazdelor.

”Cu sprijinul Primăriei, al suporterilor, am reușit această promovare. Am renunțat la cariera de fotbalist și am pus totul în slujba acestei echipei. Pasiunea mea e nebunească, nu-mi place să pierd, vreau să duc Făureiul acolo unde îi este locul. Mă bucur că trăiesc momente frumoase, că ajut acestă echipa. Nu voi renunța la acest proiect, voi crea o echipă puternică, cu care să mă bat pentru primele locuri. Vom face tot posibilul să băgăm spaima în adversari, să ajungem în liga a doua”, a spus Bănel Nicoliță, care are triplă funcție la Făurei: manager, antrenor și jucător.

”Bănel a creat o isterie aici, a renunțat la fotbalul de nivel înalt, pentru a pleca de jos, de acolo de unde a început fotbalul”, a mărturisit cel mai mare dintre fotbaliștii familiei Nicoliță, Aurel, portar la CS Făurei.

”Este al doilea an în care încercăm să promovăm. Este o mândrie să jucăm alături de Bănel, este o mândrie să jucăm în liga a treia. Bănel este un antrenor bun, ne-a pregătit bine, a venit cu energie din Cipru, ne-a transmis-o și nouă și ne bucurăm că am ajuns în liga a treia” , a punctat Stelian Nicoliță, atacantul celor de la CS Făurei, marcator a peste 30 de goluri în campionat și golgheter al barajului cu Dunărea de Jos Galați.

Vor să-și prezinte lotul cu FCSB

Bănel Nicoliță nu poate uita cei șase ani pe care i-a petrecut la FCSB, acolo unde a traversat cea mai frumoasă parte a carierei. Tocmai de aceea, el a recunoscut că va face tot posibilul să-i aducă pe cei de la FCSB la Făurei, într-un meci de gală pentru el și brăileni: ”FCSB va veni aici, voi vorbi cu Dică și sper să găsesc o rezolvare să-i aduc aici. Orașul merită un asemenea meci, am jucat acolo mulți ani și ar fi o mândrie să-i avem aici”.

Nu doar Bănel vrea să vadă vicecampioana pe terenul său, ci și primarul din Făurei, Ionel Voinea, declarat fan al echipei lui Nicolae Dică.

”După un campionat cu bucurii și eșecuri, am reușit să promovăm. Este o provocare liga a treia pentru noi, sperăm să ne descurăm. Este bine că s-au reunit toți trei frații Nicoliță, lumea îi iubește, iar asta contează foarte mult. Bănel a fost și va rămâne un simbol al fotbalului românesc. Suntem mândri că a revenit la Făurei. Mi-aș dori să vină FCSB la Făurei”, a spus edilul orașului Făurei.

Directorul sportiv al celor de la Făurei, Ciobăniță Eugen, a povestit că a vorbit cu Bănel despre posibiliatea unei întâlniri de cinci stele cu FCSB: ”Este una dintre cele mai fericite zile pentru toți cei din Făurei, vom petrece ca în povești: trei zile și trei nopți. Bănel este o legendă, el a adus oamenii la stadion. Când cei trei frați Nicoliță sunt pe teren, trag echipa după ei. Vom face tot posibilul să avem meciul de prezentare al lotului cu FCSB, Bănel mi-a trasmis acest lucru și sunt sigur că oamenii vor veni la stadion și vor fi încântați”.

Bănel Nicoliță are gânduri mari și cu foștii lui coechipieri, care au renunțat la carierele de jucători. ”Voi încerca să aduc la echipă, în conducere, foști colegi care s-au lăsat de fotbal. Știu că e greu de venit mereu de la București la Făurei, eu am făcut naveta zi de zi și n-a fost deloc ușor”, a precizat acesta.