Dan Jiga

Președintele Asociației Județene Bistrița–Năsăud, Dan Jiga, promite că în actualul mandat se vor realiza lucruri importante.

Dan Jiga este unul dintre cei mai vechi conducători din fotbalul românesc. Acesta ocupă de aproape 20 de ani funcția de președinte al Asociației Județene Bistrița-Năsăud, iar planurile sale pentru viitorul mandat sunt unele importante.

Reales în funcție în martie 2018 din postura de unic candidat, Jiga a fost votat de toți cei 45 de membri ai AJF Bistrița. “Oamenii au votat pentru continuitate atât la președinție, cât și pentru cei doi vicepreședinți. Sunt la cel de-al șaselea mandat în fruntea AJF, prima dată fiind ales pe 1 iulie 1999. Principalele reușite în acești au fost crearea de terenuri de joc, iar în aacest moment cred că 99% din terenurile din județ se prezintă în condiții foarte bune!”, a declarat Jiga.

Echipe campioane la fotbal feminin

Unul dintre obiectivele stabilite de Dan Jiga pentru următorul mandat este creșeterea numărului de echipe de fotbal feminin în județ. “Ne putem mândri cu faptul că la feminin avem o echipă în prima ligă, Heniu Prundu Bârgăului, iar la nivel de junioare stăm destul de bine, ținând cont de faptul că în 2016 am devenit campioni la grupa de vârstă U12, iar în 2017 am cucerit titlul la nivel de U14”, a adăugat președintele AJF Bitrița.

Cel mai important proiect pentru noul mandat este construirea unui teren cu suprafață de joc artificială împreună cu Federația Română de Fotbal: “Ținând cont de starea în care se află stadionul din Bistrița, acest proiect este unul extrem de important pentru oraș. Sper ca împreună cu FRF și cu sprijinul celor din Consiliul Local Bistrița să demarăm cât mai rapid acest lucrări, iar în 2019 acest teren să fie unul practicabil. În oraș a fost reînfințată și echipa de fotbal, ACS 1 Gloria Bistrița, care în actualul sezon va evolua în Liga 3 și sperăm să avem rezultate cât mai bune”.

La nivel de copii și junior, în acest moment, în județ sunt legitimați 596 de juniori. “Am participat cu succes la Turneul Speranțelor, iar doi juniori din județ au fost selecționați pentru Tabăra de vară de la Tărlungeni. Am încredere ca măcar unul dintre ei să ajungă să facă parte din viitoarea echipă națională U15. Ca alte realizări, aș remarca buna colaborare cu actuala conducere a Federației Române de Fotbal și implicarea tuturor în implementarea cu cât mai mare succes a proiectelor FRF”, a încheiat președintele AJF Bistrița.