Campioana Ligii a IV-a Bihor s-a decis sâmbătă, 11 iunie, în ultima etapă a play-off-ului. Cu un punct avans înaintea duelului direct, Viitorul Borș a obținut remiza necesară pentru a termina sezonul 2021/2022 pe locul 1.

Prima repriză a duelului dintre Crișul Sântandrei și Viitorul Borș a fost anostă, singura fază care a generat pericol fiind șutul lui Covaciu expediat de la marginea careului, respins de lângă bară de Săvescu (38).

Obligați să câștige meciul pentru a deveni campioni județeni, jucătorii Crișului Sântandrei au reușit deschiderea scorului la prima fază mai legată: Turcan a pătruns pe partea dreaptă, a centrat în careu și Paul Mihuța a scuturat plasa cu o frumoasă lovitură de cap, din plonjon (1-0).

Același Mihuța putea încheia conturile în minutul 77 când Prundaru a pasat pe culoar, atacantul a scăpat singur și a șutat din 12 metri, dar Săvescu a parat salvator cu piciorul.

Gazdele au mai avut o situație bună în minutul 84, când Prundaru a șutat din unghi și Săvescu a respins de la colțul scurt.

Faza care a schimbat soarta partidei s-a consumat în minutul 88. Fundașul Alungi a șutat înșelător de la 25 de metri, portarul Verdeș a respins de sub transversală. Din cornerul care a urmat același Alungi a trimis mingea cu capul și Verdeș a reușit să respingă. A urmat o altă minge aruncată în careul gazdelor, fundașii n-au reușit să respingă și Emerich Zadori (jucător care duminică a împlinit 33 de ani) a șutat puternic sub transversală (1-1).

Era minutul 89, iar starea de spirit s-a inversat între cele două echipe.

Reîncărcați de golul marcat, oaspeții au gestionat bine minutele rămase și s-au bucurat la final de câștigarea în premieră a titlului de campioană a Bihorului. Crișul a terminat jocul în inferioritate, după ce Roland Novak a primit direct cartonaș roșu pentru o intrare dură asupra lui Ad. Jurcă, produsă în al doilea minut de prelungiri.

Președintele AJF Bihor, Radu Bitea a efectuat festivitatea de premiere și le-a înmânat jucătorilor tricourile și medaliile, iar căpitanul Sebastian Zadori a ridicat trofeul cuvenit campionilor.

Cele două echipe s-au duelat în 26 mai și în finala fazei județene a Cupei României, câștigată de Crișul Sântandrei cu 2-1 (2-0).

Crișul Sântandrei – Viitorul Borș 1-1 (0-0)
Au marcat: Paul Mihuța 60 / Emerich Zadori 89

Crișul: Verdeș – R. Turcan, R. Matei, C. Letan, C. Chiș (48 M. Pușcaș), L. Prundaru, R. Novak, C. Habakuk, C. Covaciu, V. Dobrescu, P. Mihuța (86 D. Gavriș). Antrenor: Petre Gabor

Viitorul: Săvescu – Cr. Tătar (76 Em. Zadori), L. Alungi, Ov. Ienciu, L. Mănoiu (90+1 D. Simu), M. Mărunțelu, D. Raț, Cr. Jurcuț, A. Waritz, S. Zadori, V. Petricău (72 Ad. Jurcă). Antrenor: Lucian Stance

Eliminări: R. Novak 90+2 / –
Arbitri: Adrian Pal – Petru Irina, George Urs
Observator AJF Bihor: Sebastian Moisin

Articol de Teodor Biriş (BIHOR)