Din cele 33 de comune înscrise în competiție, cele mai bune opt formații s-au întrecut pentru câștigarea fazei județene și pentru a obține dreptul de a reprezenta Bihorul la turneul zonal.

Sâmbătă, 9 martie, terenul de fotbal din Tileagd a fost luat cu asalt de aproximativ 150 de copii printre care și 9 fete, reprezentând echipele participante la turneul final: Aștileu, Bratca, Cociuba Mare, Lăzăreni, Sînmartin, Tileagd și Tinca.

După o scurtă ședință tehnică și efectuarea tragerii la sorți, echipele au pus stăpânire pe dreptunghiul verde, oferind meciuri viu disputate, caracterizate prin ambiție, dar și fair play.

La finalul fazei grupelor, ierarhia a fost următoarea: 1. Sînmartin (prof. Eugen Ilisoi, 9 puncte), 2. Tileagd (Ficuț Csaba, 4 puncte), 3. Aștileu (prof. Gabriela Cazan, 3 puncte), 4. Cociuba Mare (prof. Florin Doble, 1 punct), în Grupa A, respectiv 1. Bratca (prof. Dan Marghitaș, 9 puncte), 2. Tinca (prof. Cristina Lezeu, 6 puncte), 3. Lăzăreni (prof. Marius Bulc, 3 puncte) 4. Suplacu de Barcău (prof. Vasile Szekrenyes, 0 puncte) în Grupa B.

Până ce echipele ajunse în careul de ași au avut parte de un respiro binevenit, celelalte trei formații și-au măsurat forțele în cadrul unui turneu de consolare în care nu s-a mai pus accent pe rezultatul final, ci doar pe plăcerea de a juca fotbal.

Calculele hârtiei au fost date peste cap în semifinale, acolo unde echipa din Tileagd a învins formația din Bratca, în timp ce Sînmartinul nu a întâmpinat probleme în a trece din nou de gruparea din Tinca.

Locul trei le-a revenit elevilor din Bratca după victoria obținută în fața foștilor colegi de serie din Tinca, iar Sînmartinul a triumfat și în finală în fața gazdelor din Tileagd.

Aflat în tribune, antrenorul Ioan Naom, șeful Comisiei Tehnice din cadrul AJF Bihor și referent zonal al Federației Române de Fotbal, a urmărit toate jocurile, oficiind festivitatea de premiere, alături de secretarul AJF Bihor, Petru Boroș.

Acesta din urmă a oferit și două diplome speciale Primăriei și Consiliului Local Tileagd, respectiv CS Foresta Tileagd pentru sprijinul acordat în organizarea turneului final.

”Ne-am alăturat cu bucurie inițiativei FRF și am rămas surprinși de emulația creată la nivel județean de această competiție. Ce poate fi mai frumos, decât un teren de fotbal plin de copii, pe o vreme superbă de primăvară. Le mulțumim participanților, dar și autorităților locale din comunele participante pentru implicare”, a concluzionat președintele AJF Bihor, Radu Bitea, care a oferit și câte două mingi de joc fiecărei echipe prezente la turneul final.