Prima măsură luată a fost reconfigurarea organigramei comisiilor  jurisdicționale și a membrilor acestora astfel, a fost numit câte un jurist la fiecare comisie.  În plus, s-a trecut la sistemul PFA pentru plata servicii lor prestate de arbitri și observatori.

O altă măsură importantă pentru susţinerea fotbalului juvenil a fost implementată din returul acestui campionat şi constă în degrevarea de plata baremurilor de arbitraj, observare și transport pentru toate echipele de copiii și juniori C, D şi E.

Tot în primul an de activitate au fost accesate fonduri nerambursabile în valoare de 66.000 lei şi a fost implementată regula folosirii unui jucător U21 în cadrul Ligii a IV-a.

Din sezonul următor, numărul jucătorilor tineri va creşte, urmând să evolueze simultan în aceeași echipă, câte doi jucători U21 și unul U19 .
Un alt pilon dezvoltat a fost reconsolidarea parteneriatului strategic cu regiunea Hajdu-Bihar din Ungaria ce implica schimburi de experiență, de brigăzi de arbitrii, turnee comune.

Pentru perioada următoare printre obiectivele vizate sunt creșterea numărului de cluburi afiliate, atragerea de sponsori și continuarea proiectelor în domeniul accesării fondurilor nerambursabile, relocarea sediului administrativ, derularea unei acțiuni din Caravana Gilette „Performanța are viitor”, cursuri de profesionalizare a antrenorilor și arbitrilor amatori, atragerea cât mai multor copiii spre fotbal.

„Mă simt implinit să văd cum munca noastră începe să dea roade, să concretizăm proiecte, să vedem din nou bucuria de a juca fotbal. Le mulțumesc tuturor colaboratorilor și membrilor afiliați, am convingerea că doar împreună putem revitaliza fotbalul bihorean pe toate palierele!", a declarat președintele AJF Bihor, Radu Bitea.