Asociația Județeană de Fotbal Bihor a organizat ediţia a doua a Galei fotbalului bihorean la sala de evenimente „Colosseum”.

Au fost prezenţi peste 100 de invitaţi, reprezentanţi ai cluburilor afiliate la AJF, ai instituţiilor cu care forul fotbalistic bihorean colaborează şi prieteni ai fotbalului judeţean.

Cu această ocazie au fost premiaţi jucătorii şi antrenorii cu rezultate în 2018, fiind acordate şi diplome pentru sprijinul acordat fotbalului bihorean, pentru întreaga activitate sau pentru colaborarea avută de AJF Bihor.

Preşedintele Radu Bitea le-a mulţumit invitaţilor pentru prezenţă, afirmând că îşi doreşte ca în 2019 echipa campioană a Ligii a 4-a să facă pasul spre Liga 3, iar echipele de juniori să depășească fazele zonale ale campionatelor cu finalitate națională.

“Aflându-ne în an Centenar am dorit şi chiar am reuşit să avem o participare mai largă la gala din 2018. Printre altele, am degrevat în acest an toate cluburile juvenile de plata baremurilor de arbitraj şi de observare. Am avut diferite turnee juvenile, am profesionalizat comisiile, cu câte un jurist la fiecare. Speram la mai mult fair-play şi la mai puţină violenţă fizică şi verbală, dar încet-încet diminuăm şi aceste aspecte negative. La minusuri trebuie să punem totuşi şi ratarea promovării în Liga 3 a echipei câştigătoare a Ligii a 4-a, însă asta nu depinde neapărat de noi, ci mai mult de clubul în cauză. În 2019 dorim să continuăm proiectele menite să vină în sprijinul echipelor. Sperăm ca pe modelul de la copii şi juniorii să reuşim să rezolvăm finanţarea baremelor de arbitraj şi observare şi la Liga a 4-a şi a 5-a”, a declarat Radu Bitea.

Cel mai bun jucător din Liga a 4-a, ales prin votul antrenorilor, este Mădălin Trip (27 de ani) de la CSC Sânmartin. În returul campionatului trecut şi turul actualului sezon, tehnicul mijlocaş şi-a ajutat echipa cu 14 goluri şi multe pase decisive.
Cel mai bun portar a devenit Vlad Gheţe (27 de ani, CS Diosig Bihardioszeg), care pe lângă intervenţiile salvatoare a plusat prin cele 12 goluri marcate în 2018, atât din lovituri libere cât şi din penalty.

Premii pentru tineri
Cel mai bun jucător U21 din eşalonul patru a fost ales Alin Daniel Panti (18 ani, CAO 1910 Oradea), un fundaş central de perspectivă, care a jucat în toate cele 14 meciuri din turul actualei ediţii totalizând 1260 de minute şi un gol marcat.
Prin promovarea cu CAO 1910 Oradea în Liga a 4-a şi locul 2 ocupat la finalul turului, Florin Farcaş a fost ales cel mai bun antrenor din 2018.

A fost acordat și un premiu pentru cel mai tânăr debutant din Liga a 4-a. Bogdan Fogarasi (Crișul Aleșd) a jucat primul său meci la 14 ani şi trei luni jucând 90 de minute în partida cu Unirea Livada unde a evoluat alături de tatăl său Ciprian.

La nivelul ligii a cincea, cei mai buni jucători au fost desemnaţi Ramses Gado (Foresta Tileagd), în Seria 1, autor a 43 de goluri în acest an, respectiv Raul Lasc (Gloria Căbeşti), în Seria 2, cu 27 de goluri marcate în 2018.

La secţiunea cel mai bun portar, Mihoc Geczi Erik Alexandru (19 ani, AS Vadu Crişului) a fost ales în Seria 1, iar Ionuţ Lucian Crăciun (18 ani, Victoria Tulca) în Seria 2.
Au mai fost evidenţiaţi doi tineri internaţionali de perspectivă, Raul Ardelean (Luceafărul Oradea), internaţional U16, şi
Patrick Gânţe (CAO 1910 Oradea), internaţional U15, ambii fiind împrumutaţi de la CSM Oradea.

Un alt tânăr talentat de la CSM Oradea, Patrick Andraş, care este împrumutat la Luceafărul, a avut parte de o surpriză fiind anunţat că va fi rechemat din nou la FCSB. Andraş s-a pregătit în vară timp de două luni la academia „roş-albaştrilor”.

Premii pentru fostele glorii
Pentru întreaga carieră fotbalistică au primit diplome de excelenţă foştii jucători de top Alexandru Boc, Zsolt Muzsnay, Ovidiu Lazăr, Ioan Pap Deac şi Alexandru Terheş.
Pentru sprijinirea fotbalului bihorean a fost recompensat cu o diplomă Cătălin Sărmăşan, actualemente agent de jucători, care îi reprezintă pe bihorenii George Pușcaș, Claudiu Micovschi, Ricardo Farcaș, Raul Ardelean dar și alți mulți internaționali de juniori sau tineret.

Tot pentru sprijinul acordat fotbalului bihorean a fost premiată dr. Carmen Morariu (Neagu), fostă arbitru asistent FIFA. Un premiu i-a fost acordat şi lui Spiridon Baltsavias pentru dezvoltarea minifotbalului bihorean.

Pentru revitalizarea fotbalului feminin, şi nu numai, au primit o diplomă Alexandru Herman şi Alexandru Nagy.
Ioan şi Ionuţ Cerggheş au fost recompensaţi cu o diplomă pentru implicarea în organizarea la Delani a campionatului Munţilor Apuseni, iar Ioan Bondor, cu o carieră de 50 de ani în structurile de conducere a echipelor de fotbal din Beiuş, a primit o diplomă pentru întreaga carieră.

Articol de Teodor Biriș