Play This Game – Mixed Football for children, un proiect european Erasmus + Sport pilot în România, cu participarea a reprezentanților din șase țări, a fost finalizat în Sala “Nicolae Dobrin” din cadrul Federației Române de Fotbal.

“Proiectul a fost o reușită deplină, el derulându-se alături de parteneri de o calitate profesională înaltă, fiind un imbold pentru implementarera unor noi acțiuni viabile pentru fotbalul juvenil din România. Mulțumim administrației Federației Române de Fotbal pentru întreg sprijinul acordat”, a declarat Radu Traian Bitea, președintele AJF Bihor, care alături de Alina David și Marius Dumitru, de la Ama Events, au fost promotorii acestui proiect.

Cele șase țări implicate (Portugalia, Turcia, Moldova, Bulgaria, Lituania și România) au inițiat un proiect pentru promovarea fotbalului juvenil mixt și un complex de criterii specifice de selecție. Reușita proiectului a fost împărtășită de către membrii delegațiilor alături de invitați de marcă, dintre care îi amintim pe Bogdan Constantin Matei – fost ministru al Tineretului și Sportului, actual senator; Miodrag Belodedici – dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni la fotbal; Otilia Bădescu – multiplă campioană internațională la tenis de masa; Florin Șari – manager de proiecte FRF; Constantin Căliman – directorul Federației Sportului Școlar și Universitar din cadrul Ministerului Educației; Ștefan Săndulache – reprezentantul Federației Române de Baschet; Gruia Docan – președinte al Federației Române de Karate Kyokushin.

Articol de Daniel Lazăr