Sâmbătă, 4 decembrie, în etapa a XV-a din Liga 3, Seria 10, în minutul 86 al meciului Luceafărul Oradea – Someșul Dej, scor 0-5, a intrat pe teren puștiul David Maghiar, el având în ziua jocului 14 ani, 5 luni și 6 zile.

Talentatul mijlocaș central al Luceafărului Oradea este născut în 29 iunie 2007 și a evoluat în campionatul național la grupele U17 (antrenor Călin Capotă) și U15 (antrenor Dorin Mudura). Maghiar a devenit cel mai tânăr debutant pentru echipa de seniori a Luceafărului Oradea într-o competiție sub egida FRF în istoria de 20 de ani a clubului.

David Maghiar s-a remarcat la prima ediție a Cupei Satelor, unde a participat cu echipa comunei Sânmartin clasată finalmente pe locul 3. A fost al 15-lea debut pentru Luceafărul Oradea în actualul sezon, echipa fiind alcătuită preponderent din juniori.

În campionatul trecut, la Luceafărul au debutat alți trei tineri născuți în 2005, care împliniseră 15 ani când au bifat primele minute în eșalonul trei: Alex Gondor, Răzvan Tirla și Ștefan Hogaș.