Adunarea a început cu un moment de reculegere în memoria lui Cătătlin Mănoiu, Nicolae Kovacs și Gabriel Cudi, care au activat în fotbalul bihorean, dar și a lui Mircea Sârbu, fost președinte la AJF Hunedoara.

Cvorumul a fost întrunit, fiind prezenți 50 dintre cei 54 membrii afiliați, DJST Bihor fiind reprezentată de inspectorul Iosif Korodi. În discursul introductiv, președintele AJF Bihor Radu Bitea a precizat că va continua proiectele începute cu Consiliul Local Oradea sau Consiliul Județean Bihor și că următorul pas va fi accesarea de fonduri europene.

Șeful AJF a anunțat că începând cu acest retur echipele care activează în campionatele de juniori C, D și E vor fi degrevate de plata baremului de arbitraj. O altă măsură care va fi implementată din sezonul următor în Liga 3 este creșterea numărului de tineri. La propunerea echipelor din acest eșalon, începând din campionatul 2018/2019 vor evolua concomitent doi jucători U21 şi unul U19.

La Adunarea Generală a fost invitat și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care a venit însoțit de secretarul general adjunct Gabriel Bodescu, directorul de dezvoltare Ciprian Paraschiv și directorul Departamentului Scouting, Gheorghiță Geolgău. 

Preşedintele FRF Răzvan Burleanu a apreciat iniţiativele lansate de asociația bihoreană. „Mă bucur să văd că aţi implementat şi aici la Bihor măsuri pentru a promova tinerii jucători. Mă uitam pe lista de afilieri şi am văzut CAO. Felicitări pentru iniţiativă, aveţi în spate o tradiţie de apărat, 1910, două titluri, unul în Ungaria şi unul în România. De asemenea, îl văd în sală pe Zeno Bundea şi mă bucur că are un club de copii afiliat la AJF. Mă simt ca între prieteni aici şi vă promit că nu va fi ultima mea vizită la o Adunare Generală a AJF Bihor”.

Prezent în sală, Florin Mal, preşedinte CAO, i-a oferit președintelui FRF, Răzvan Burleanu, o eşarfă a clubului bihorean renăscut în vara anului trecut.

Cu ocazia Adunării Generale, Gheorghiță Geolgău s-a revăzut şi a depănat amintiri cu fostul său adversar, Ocsi Kiss, din perioada duelurilor din anii ’70-’80 dintre U Craiova şi FC Bihor. Kiss a rămas în memoria suporterilor prin golul senzaţional marcat tocmai împotriva oltenilor.

Pentru întreaga activitate depusă în fotbalul bihorean a fost premiat Ioan Suciu, fost director de competiții la AJF Bihor, care pe 6 aprilie va împlini 81 de ani.

Vicepreşedinte nou

Tot joi au avut loc alegerile pentru postul de vicepreședinte al AJF Bihor vacantat de Mircea Fodor, prin neînscrierea în competiţie a FC Bihor Legenda 1902. Pentru postul vacant s-au prezentat Marius Mircea Chereji (manager la Club Atletic Oradea) – propus de CSM Oradea, și Valentin Vesa (președinte Vulturul Dobrești) – propus de Unirea Roșia.

Membrii afiliaţi prezenţi au decis ca noul vicepreşedinte să fie Valentin Vesa, care a adunat 38 de voturi, iar Marius Cheregi – 10 voturi, din cele 48 de voturi valide.