Demarat la finalul anului trecut, parteneriatul dintre Asociația Județeană de Fotbal Bacău și Federația Regională de Fotbal din Westfalia (FLVW) a cunoscut o nouă etapă. Una materializată prin vizita de lucru a unei brigăzi de arbitri din Germania, la invitația forului prezitat de Cristi Sava. Delegația germană, condusă de Oliver Topp, instructor în cadrul FLVW, i-a mai inclus și pe Florian Exner, Tobias Severins și Julius Bussemeyer. Pe parcursul șederii lor la Bacău, aceștia au arbitrat mai multe meciuri de seniori și juniori din campionatele organizate de AJF Bacău, declarându-se încântați de ospitalitatea cu care au fost întâmpinați.

“Acest schimb de experiență este o realizare mare în perspectiva colaborării noastre viitoare. Am fost foarte bine primiți și vom face totul pentru ca parteneriatul nostru să cunoască o dezvoltare de amploare”, a spus Oliver Topp, instructor de arbitri în cadrul FLVW, organizație ce include 17.000 de jucători legitimați la 2.500 de cluburi și peste 5.000 de arbitri. “M-a impresionat faptul că, deși dispun de materiale puține, cei care activează în fotbalul din Bacău reușesc să facă lucruri notabile”, a mai spus Topp.

Președintele AJF Bacău, Cristi Sava, a precizat: “În baza parteneriatului existent, cei din Westfalia și-au arătat disponibilitatea de a sprijini activitatea cluburilor de fotbal din județul Bacău. Am convingerea că parteneriatul nostru cu Federația Regională de Fotbal din Westfalia ne va permite să realiză foarte multe lucruri în fotbalul băcăuan".

DAN SION (BACĂU)