„Acțiunea Germania” are ca fundal parteneriatul dintre Asociația Regională de Fotbal și Atletism din Westfalia (FLVW) și Asociația Județeană de Fotbal Bacău.

„Invitația adresată de partea germană întârește relațiile de colaborare existente și permite micuților fotbaliști băcăuani să ia contact cu un alt nivel de pregătire”, a declarat presedintele AJF Bacău, Cristi Sava, cel care conduce delegația băcăuană în Westfalia.

Lotul pregatit de Giani Florian, Bogdan Miron și Gabriel Vârlan numără următorii 22 de jucatori: Cosmin Hanu și Alexandru Munteanu (ambii de la AS Juniorii Bacău), Sebastian Păuceanu, Cosmin Botezatu, Tudor Diaconu, Ștefan Mocanu, Luca Budău, Andrei Abrudan și Codrin Stan (toți de la Sporting Bacău), Viorel Avădanei, Luca Bacoiu, Dragoș Bordeianu, Mihai Bucur, Ianis Huiban, Rareș Iosub, Mădălin Munteanu, Lorin Oprea și David Vârlan (toți de la Atletico Junior Bacău), Mattia Popescu și Rareș Gherasim (ambii de la Steaua București), Alex Macrea (Viitorul Bacău) și Andrei Dâscă (Aripile Bacău).

Pe parcursul stagiului german, băcăuanii au în program antrenamente și jocurile de pregătire cu SV 21 Buren și TV Brechten, dar și o serie de vizite la Muzeul Fotbalului German si la stadionul din Dortmund. Totodată, puștii Bacăului au șansa de a lua contact cu fotbalul german și prin vizionarea, live, a partidelor Schalke 04- Wolfsburg si Bochum- Dusseldorf. Băcăuanii vor porni înapoi spre casă pe 3 noiembrie.