Radu Marian Fridl, care va împlini 13 ani pe 15 august, joacă fotbal, excelează la matematică, dar este și arbitru cu reale calități, el oficiind deja meciuri în campionatele județene U9, U11 și chiar U13 din Bacău!

Probabil că este unul dintre cei mai tineri arbitri, dacă nu chiar cel mai tânăr arbitru din România, el iubind deopotrivă atât fotbalul, cât și arbitrajul. Joacă fotbal de mai bine de 5 ani și o face foarte bine, fiind legitimat la clubul Atletico Bacău.

A absolvit cursul de arbitri în septembrie 2021, avându-l ca lector pe arbitrul de Liga 2 Sergiu Mavriche. Radu are deja 12 meciuri arbitrate la jocuri de juniori U9, U11, U13, U15 în campionatele respective din Bacău.

Radu Marian este elev al Școlii gimnaziale Ciprian Porumbescu din orașul Comănești (50 de kilometri de Bacău), în clasa a cincea, pe care a terminat-o cu media finală 9.93, participând și la faza județeană a olimpiadei de matematică.

Cu echipa Atletico Bacău a participat la turnee în Germania, unde a evoluat în meciuri cu Schalke 04, Armenia Bielefeld și în Anglia, disputând jocuri cu Fulham, Southampton, Reading și Crystal Palace.

Săptămâna trecută a fost la un turneu în Grecia, jucând contra formațiilor Olimpiakos Pireu, FC Argeș, Universitatea Craiova și Alma Sibiu.

Tatăl său, Marian, este observator de arbitri, după ce a fost timp de 12 ani arbitru de Liga 2 și 3, iar bunicul său este fost conducător al echipei Petrolul Moinești, care a fost una dintre protagonistele ligii secunde la începutul anilor 2000.

Articol de Daniel Lazăr