Președintele Asociației Județene de Fotbal Bacău, Cristian Sava, s-a întâlnit cu E.S. Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei la București, evenimentul având loc în contextul aniversării a 30 de ani de prietenie și parteneriat româno-german în Europa.

Cei doi oficiali au discutat despre sportul și fotbalul românesc, despre sportul școlar, despre tineret, dar și despre parteneriatul dintre Asociația Județeană de Fotbal Bacău și Asociația de Atletism și Fotbal din Westfalia.

“Fotbalul ne unește, iar de multe ori ne aduce împreună în aceeași echipă unită. O mare echipă care împărtășește aceleași valori morale, fie că suntem din același oraș, același județ, aceeași țară, ori același continent. Am descoperit în persoana domnului ambasador un mare iubitor de sport, de fotbal în mod special, o persoană deschisă unor noi cooperări între cele două țări în domeniul sportului, un OM de valoare la înălțimea țării pe care o reprezintă”, a spus șeful AJF Bacău.

Ambasadorul Germaniei la București, E.S. Dr. Peer Gebauer, a aflat noutăți despre județul Bacău, despre obiceiurile și tradițiile zonei, despre marii performeri ai județului, în frunte cu oneșteanca Nadia Comăneci, despre izvoarele minerale din stațiunea Slănic Moldova, botezată “Perla Moldovei”, dar și despre potențialul turistic al județului. La finalul întâlnirii, președintele AJF Bacău, i-a adresat diplomatului german invitația de a vizita județul Bacău, iar acesta i-a promis că “își va rupe din timpul său trei ore și jumătate-patru”, pentru a veni la Bacău în perioada următoare.

Articol de Daniel Lazăr