Parteneriatul dintre Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bacău şi Asociaţia Regională de Fotbal din Westfalia (Germania) cunoaşte o nouă etapă. Astfel, o echipă de arbitri din Bacău formată din Sergiu Mavriche, Bogdan Ailioaie şi Claudiu Lucaci a fost invitată în perioada 16-23 octombrie la Kamen, lângă Dortmund.

Băcăuanii vor participa, alături de alţi arbitri tineri din cadrul Asociaţiei Regionale de Fotbal din Westfalia (FLVW) la un curs ce va cuprinde, pe lângă temele teoretice şi de analiză, şi arbitrarea unor jocuri din ligile inferioare ale Germaniei. Sergiu Mavriche, Bogdan Ailioaie şi Claudiu Lucaci vor fi însoţiţi de preşedintele AJF Bacău, Cristian Sava, care va face parte, alături de alţi instructori din Germania, din echipa de antrenori pentru arbitri. Pe durata sejurului, delegaţia băcăuană va urmări şi un meci din Bundesliga: Bayer Leverkusen – Hoffenheim.

Această prezenţă băcăuană în Germania vine ca urmare a parteneriatului încheiat în toamna lui 2015 între  Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bacău şi Asociaţia Regională de Fotbal din Westfalia, parteneriat ce şi-a consumat o primă etapă în luna martie, atunci când o brigadă de arbitri din cadrul FLVW a oficiat meciuri de juniori şi seniori în campionatele organizate de AJF Bacău.

"Cred că este o priemieră ca arbitri din România să conducă meciuri oficiale în campionatele din Germania, fie ele şi de amatori. Cu siguranţă că va fi o experienţă interesantă pentru arbitrii băcăuani. După acest schimb de experienţă la nivelul arbitrilor, între cele două asociaţii partenere vor urma şi alte activităţi legate de antrenori, copii şi juniori, dar şi fotbal feminin", a declarat preşedintele AJF Bacău, Cristian Sava.

"Sunt convins că pentru arbitrii tineri din Bacău va fi o experienţă pozitivă", a afirmat Oliver Topp, instructor din cadrul FLVW.